Saturday, February 27, 2010

++M.K.I++

Posted by G.GNAK at 2/27/2010 01:16:00 AM
Reactions: 
2 comments
Last Malam Kebudayaan India (MKI) yang ak attend kt USMKK ni...just enjoy je wlupon ada part yg cam boring...but for the final year sake here, ak memang happy gler sbb dpt amek gmbr ngn tok sami yg handsome ni....hahahaha..kia~~~~


n hepi jugak sbb dpt amek gmbr ngan scandal aku kt usmkk ni...si maxy yg sexy...hahahahaha...ak x nyesal beb ak suke dia...dia mmg likeable person..kind,warm n gentle..

jus kacip jijie n tongkat max yg bersatu di MKI....mstlah POWER!!!!hahaha..

N yg paling tak dpt lupakan mstlah moments bersama coursemate tercinta!!!korang mmg best....
ak enjoy r ngn korang...!!!!thanks for the memory...

ada plus foreigners 2 orng...cute gle diaorng pki sareee.....n plus awex halim,si pia...n plus jaya,bff selvi


~HIDUP INI MEMANG INDAH SEBAB HIDUP INI SATU ANUGERAH~

Friday, February 26, 2010

BB season II phrase(*_*)

Posted by G.GNAK at 2/26/2010 03:04:00 PM
Reactions: 
4 comments
hari ni aku bru start tgk blogger boy season 2...maklumlah kt kelantan manelah dpt 8tv, makanya bru tgk yg download version...for those yg duk kelantan tp xdpt nak tgk cte ni, aku post a few phrase yg aku suke dlm cte ni...aku mmg minat capture phrase...

PHRASE I
masa
tiap-tiap hari manusia kejar masa
masa memang cukup cepat
memang cukup pantas
yang kita rasa baru je bermula
tiba-tiba dah sampai ke akhirnya

ye,masa memang laju
kecuali kita sedang menunggu
bila kita sedang menunggu
masa yang biasanya pantas, lekas, deras
akan jadi macam kura-kura
lebih-lebih lagi
bila kita sendiri pun tak tahu
apa sebenarnya yang kita tunggukan tu...

PHRASE II
kita yang selalu tunggu masa
tapi masa tak pernah tunggu kita
dalam kita menunggu
kita tak sedar yang masa sebenarnya dah berlalu
dan tanpa kita sedar masa dah pun merubah
apa yang di tangan, di fikiran, di hati kita
barang yang hilang datang gantinya
mata yang tutup akan terbuka
luka yang berdarah tinggal parut semata
bila tiba masanya
yang berakhir
akan kembali bermula...

PHRASE III
dalam dunia ni
mana ada benda yang kekal
kalau hilang
hilanglah
macam manapun kita sayang
takkan datang balik
pandai2lah nak move on..

PHRASE IV
manusia dan harapan memang tak boleh di pisahkan
setiap hari celik mata je kita mengharapkan hari kita berjalan lancar
kita menharap pada cuaca
kita mengharap pada masa
kita mengharap pada orang laen
tapi, adakah yang kita harapkan tu
semesti yang terbaik untuk kita??

secara zahirnya
macam2 harapan yang kita lafazkan
tapi, harapan di hati kita
mungkin cuma tuhan saje yang tahu...

..2010 crisis comments..

Posted by G.GNAK at 2/26/2010 11:19:00 AM
Reactions: 
2 comments
WARNING: INI ADALAH ENTRY YG PANJANG, KEPADA YG BERKENAAN SILA BACA, KEPADA YANG TAK BERKENAAN JUGA BOLEH BACA KERANA INI CERITA BIASA...OR KALAU TIDAK MAHU BACA, BOLEH JUGA BIARKAN SAJA IA SEPI...

rasanya dah tiba masa untuk aku luahkan apa yang selama ni terbuku dalam jiwa dan raga aku...mengambil kata-kata dari sebuah blog,

"Jangan halang pemikiran kita. elakkan mental block. jangan hadkan pemikiran kita. lihat satu perkara itu dari pelbagai sudut. makanya kita akan nampak banyak benda positif daripada benda negatif. luaskan pandangan sehingga 360° membolehkan kita melihat ape yang tersirat di sebalik sesuatu".

selama ni pemikiran aku macam ni dan masih macam ni jugak...tapi,n3 ini sekadar luahan hati dari seorang wanita yang mempunyai perasaan sayang kepada sahabatnya sendiri yang tak mahu hati sahabatnya terluka yang ak tahu aku sendiri akan regret later on kalau aku ckp face to face to her....walaupun dia menghantar msg pada aku yang agak melukakan yg berbunyi,

"ko pon unpredictable kebelakangan ni...aku x brani nak tegur sgt...kdg2 sikap ko tu buat aku tersinggung.better sengsorang...okie..bye..ws.."
.
untuk pengetahuan, kami baru je naek seminggu selepas mid-term break n cny...bru seminggu ni..n ak jmp dia pon baru 2,3 kali rasanya..itupon secara kebetulan if nak g lab or DIA yang cari aku sebab nak ajak teman g bli baju nikah dia,ada skali dtg blik ak ckp2 sikit pasal nak g tgk kak esah n Dr. nik...aku rasa tu je pertembungan kitaorng n dia ckp lately ak ni unpredictable??celah mane beb unpredictable ak tu??sikap aku yg mane yg menyebabkn dia tersinggung tu??aku nak tahu gak, tp aku mls nak rep msg dia sbb dia dah terang2an ckp bye,ws(mksudnyer of coz nak end msging kn??)...n pg ni dia jugak yang start msg ak ckp,hepi sbb nak hbs study,bla,bla,bla,,yada,yada,yada...n in the end,dia blh hntr last msg mcm tu kat aku??ak rase dgn membls msg dia di pagi hari jumaat yg mulia,maulidurasul ni adalah suatu kesilapan....msg dia membuatkan aku rasa sakit hati,n apesal dia nak spoil mood ak pg2 ek??ape pointnyer?n selama seminggu naek cuti ni, aku avoid gak diri aku dari jmp dia coz aku tahu dgn berdekatan dgn dia yang masih ada crisis ngn lg sorng kawan aku tu menyebabkan ak rasa akward...jd,better diam jelah if xde hal..tup2,apesal dia plak yg mcm nak cari pasal ngan aku ek??tak faham~~

ak dah jnji dgn seorng kawan yg ak nak post comment pasal crisis dis ngn kwn ak ni..cm pening ckit...ok gadis yg aku cte yg spoil mood pg ak tu gadis A n kwn yg ak jnji nak post tu gadis J....AnJ ni diorg ada crisis cm 1 week g2 b4 cny break...mase tu aku dah ada comments ak pasal ni,but aku nak tggu n tgk ape progression diorng ble dah blek umah mse break tu..n ak pon nak diorng figure out sndri jln penyelesaian terhadap crisis diaorng tu...but,nothing better,nothing worse...maybe slightly worse...kedua-dua gadis ni pada aku bersalah...n sebenarnye kesalahan dan bnd yg terjadi dah settle awal2 lg if diorng saling memahami....sbb puncanyer pon misunderstanding or not understanding each other...

For gadis J:
kesalahan yg ko buat mungkin ko terlampau emo time tu..n ko emo pad orng laen..bkn pada gadis A time tu..tp emo ko terkena tempias pd group mate yg laen...n ko pon ada terkasar pada gadis A sewktu kejadian emo tu terjadi...n the damage done dear..gadis A terluka n susah nak forgive apatah lg forget pasal bnd tu...sbb kita smua tahu gadis A mmg pendendam orngnyer....tp,bnd yg dah berlaku kita tak leh nak reverse rite...ko try dah say sorry to her...tp,ko dpt msg yg lagi menyakitkan hati kan...aku puji sikap meminta maaf ko tu....mmg patot dilakukan bg seorng yag sudah bersalah n nak menjernihkan smula hubungan....tp,xsmua orng mampu memberi kemaafan..ko kena ingat tu J...wlupon gadis A bg msg ckp dia maafkan ko, tp dia xleh nak lupa pasal ape yg ko dah buat pd dia, jadi pada aku tu maksudnyer dia masih tak memafkan ko lagi...kemaafan yg diberi tu takde bezanya dgn 'aku tak maafkan ko'..sbb in the end,takde yg berubah,betol x?sbb kata maaf tu bermaksud kita ikhlas melupakan kesalahan orng laen dan menerima dia smula dlm hidup kita...dan apa yg ko blh buat skrng is be professional n just move on...dlm hidup,kita jmpa rmi jns orng,n cuma beberapa je yg blh menerima dri kita seadanya,yg blh memaafkan dan menerima kesalahn kita, yg menghargai dri kita, yg blh menerima perbezaan dlm dri setiap manusia...seandainya orng xleh nak trima dri kta,dia xleh nak maafkan kita wlupon dah bersama slama hmpir 4 thun ni, then u deserve a better person who valued you...anggaplah ini adalah satu pengalaman dlm hidup, kenangan yg ko pnh jmp dgn orng mcm ni..jgn biarkan dia tinggalkan kesan yg mendalam dlam hati ko sbb ko pon tahu jugak dia pon lama kelamaan akn melupakan kenangn yg pernah melukakn dia...jd mengapa ko perlu ingat??just move on dear....ingat msg selvi...

For gadis A:
wlupon aku tahu dia tak akan membaca entry ni, tp aku dedicate ni specially untuk dia after this 4 years....kau bermula sbgi kwn aku, yg mana hati kau juga terluka ngn member2 baek ko masa 1st year...kau ckp kami sempoi, nak kwn dgn kami, aku yg ckp bnd2 ni ngn J n Y....diaorng x ksh sbb kami mmg sempoi..tp, bila dah lame2 kwn ak tahu ak tak berapa serasi dgn ko mcm mana ak serasi ngn J,Y,E n E...bnyk bnd sepanjang kita kwn yg aku telan sndri n aku bkn mcm ko yg akn ckp direct,'ak tersinggung ngn sikap ko...' sbb kita berbeza...tp, in this 4 years i accept you for who you are...hati aku ckp, 'stiap orng berbeza, accept je nazirah...',,selama hampir 4 tahun ni gak ak try adapt ngan sikap ko....smpi sekarng juga n smpi bila2 mgkin....tp, bila crisis ni jadi, aku rasa terpanggil jugak nak komen sikap ko..wlupon selama aku kwn ngan ko,ko yang suka mengomen peribadi orang, orang tu cmni, orng tu camtu..aku tak suka komen pasal orang...n ak rasa annoyed sgt bla ko cte...tp, ak diam n try respond to you,becoz u're my friend...n i love u as u are...

aku fhm perangai ko yg sgt susah nak maafkan orng ble hati ko btol2 terguris..apatah lg gadis J menggunakan physical mase dia emo tu...ak tahu tu...ko ckp, ni 1st time orng wat ko cmni n kwn yg agak rapat gak wat kt ko...ko xleh nak lupakan...ak tahu tu..tp, ble ko hntr msg pd gadis J, mencarut dia yg bukan2...masukkn skali pasal silat, komen pasal yun,komen pasal aku...pada aku, ko dah melampau....ko tnya gadis J, 'aku ni sebaya ko ke ko leh wat cam2?'...n ak sgt tak suka statement ko ni...kalau ko dah cukup dewasa, perangai ko sekarang ni dewasa ke?pada aku tak...ko matured ke mcmni??aku rasa x...bila orng matured, dia x letakkn perasaan dia 1st rank dlm judge ape2 pon..tp,ko??ak tahu gadis J salah..dia minta maaf, n sebagai seorng yg lebh tua yg mintak dirinya di hormati, adakah ko patot membls msg gadis J mcm tu??bkn kah sepatotnya seorng yg matured, yg ko sering ckp ada pd dri ko, patot memaafkan kesalahan seorng sahabat, menegurnya secara baek dan berkhemah???bukannya dgn menghantar msg yg mengeruhkan lg keadaan..kalau mcmni lah perangai ko, ak mmg tak respect ko sbgi kwn apatah lg as an elder...aku tahu ko pon ada perasaan tp, ni kwn yg dah lama bersama ngan kita...sbb 1 kesalahan ni, hbs smua persahabatan kita slama 4 thun kt cni??ni yg ko nak??ko pnh ckp kt ak dlu, 'jijie, ak tgk ko klu ngn aku cm control ckit, x mcm ngn J n Y......'sbb ak tahu klu aku lyn ko mcm ak lyn J n Y, ko dah lama akan kecik hati ngn aku..ak slalu keep a boder between ko n aku..wlupon ko x state yg ko mahu diri ko di respect as kakak, tp, stiap kali cm ada orng yg menyakitkan ati ko,ko mst ckp,ingat aku sebaya ke dgn dia..respectlah ckit..mungkin sbb ak slalu bersama ko n aku tahu perngai ko cmne yg membuatkan ak sntiasa jage border tu...sbb klu ak bersama ngn J n Y kami tak keep border sgt, mungkin sbb kami SEBAYA...mungkin sbb tu....ak harp gadis A ni akan lbh dewasa dri ape yg dia fikirkan..mungkin seseorng fikir bila dia lebh tua dr seseorng dia lebih matured..sesungguhnya, pdpt tu slh....dn tahap kematangan seseorng bukan bergantung pada umur dan angka..dan kalau kita nak respect pada orng bukan setakat pada yang lebih tua, malh pada yg sebaya dan yang lebih muda...ingat tu,jgn slah konsep..jgn jdkn alasan diri lebh tua untuk di hormati....renung2kanlah dan fikir2kanlah gadis A,apa yang ko buat ni adakah melambangkan kedewasaan ko??di tahap manakah kedewasaan ko....kerana stiap orng ada childish site yg dia sndri xperasan...

n pasal tuduhan period tu.....kenapa salahkan hormone??takde niat di hati nak melukakan hati kwn2 di sekeliling...sepatotnyer klu dah tahu gadis J tu tak mahu di tegur jika dia sdg period or mrh, just let her be....knp menjolok sarang tebuan??padahnya?mcmni lah..ada crisis...yg slh??hormone??prnh muhasabah dri sendiri x??prnh fikir slh sndir??prnh try put yourself in other shoes??prnah fikir positif x knp bnd ni smua berlaku??knp kdg2 aku rase ko xpnh pk bnd2 yg jd kt sekeliling ko ada hikmahnya...ko blh ambil jln yg positif dgn memaafkan tp ko amek jln negatif dgn mempertahankan,'ak nak dia tahu aku ni sape, n dia x leh wat aku cam tu....'.yg pntg ko dah buat pilihan ko kan..aku tak de hak nak ubah..its your life anyway....n jgn ckp ko tmpt lepas geram mase period...ko pon sama juga dgn kami...wlupon ko ckp yg ko maintain mood ok je mase nak period, xde nak lepas2 geram,pandai control lah smua, its a lie...ko bkn x buat smua bnd tu, tp ko x buat dpn kami..ko buat dpn bakal HUSBAND ko, ko sndr pnh ckp bnd ni ngan ak...sbb kami single,hidup kami cuma shabat sekeliling, kolah kena tempiasnya....jd, sbgi kwn, xleh ke kami meminta sedikt pengertian dari orng yg kami sayang sebagaimana orang yang sayang ko memahami ko dan menerima ko sbgi suri hidup dia??tp,aku fhm....kita hanya kwn yg hidup kita bukan dehabiskn dengannya....jd, ko memilih untuk tidak mengerti....

untuk semua:
jd, mungkin ini je n3 komen pasal crisis tu...ni pon dah pnjng rasenyer..bnyak lg nak komen, tp bnyak dah lupa...sbb ape2 yg prnh berlaku antara gadis J, gadis A mahupon gadis Y n E selama 4 tahun ni, apa2 kesalahan yg korng prnh buat pada aku or menyinggung perasaan aku, aku jns orng yg mudah memberi kemaafan dan aku memilih untuk mengerti diri kalian....aku harap korng pon beri aku kemaafan dicelah-celahan hati kalian seandainya n3 ni menyalakan api kemarahan dlm dri korang semua~~

mohon secebis pengertian dari seorang sahabat kepada sahabatnya yang lain, mungkin diri ini serba-serbi kekurangan dalam melontarkan kata-kata yang mungkin bisa mengguris jiwa dan hati kalian yang membaca...
sesungguhnya, aku insan biasa

adios~

phrase...

Posted by G.GNAK at 2/26/2010 10:43:00 AM
Reactions: 
0 comments

Kemuliaan seseorang itu bukan terletak pada berapa besar dan tingginya jasa dan sumbangan pada sesuatu tetapi dinilai dari berapa besar seseorang itu mengerti makna kewujudan sesuatu dan menghargai.

Wednesday, February 24, 2010

kawen~

Posted by G.GNAK at 2/24/2010 05:42:00 PM
Reactions: 
1 comments
tahniah wat rosmah n angah
ni pic time dia nikah
19/02/2010-jumaat-rumah ros
sekali lafaz je angah
semoga diaorng bahagia hingga akhir hayat
amin

Monday, February 22, 2010

~refall @ never comes out??~

Posted by G.GNAK at 2/22/2010 05:28:00 PM
Reactions: 
6 comments

Hari ni demam..smlm before bertolak dr umah tekak dah sakit2…demam luar blh rawat lg,tp hati ak pon demam gak…sakit..terlampau sakit…ari jumaat lepas g tgk kwn ak,ros nikah,then mlmnyer mlm berinai,then sabtu tu sanding…events tu semua mmg memorable sbb dia 1st classmate ak yg kawen..lgpon dia 1 of my best friends..sanggup balek lmbt semata-mata nak attend weds dia…spnjg ada kt mjlis dia dr hari jumaat tu,ak discover that perasaan ak sendiri pon ak tak leh fhm…after 2 years breakoff,selama ak kt u ni,ak rasa aku dah let go dia successfully…ak tak pk pon pasal dia within this 2 years,,he got his own life..n i got mine…tp,ble jmp balek apsl ak rse akward gle ble dpn dia??apesal ha??ak marah..marah dgn diri sndri…sudah2 lah tu nazirah..dah lbh 2 thn ni..dia pon dah enganged to some1 else…enough is enough nazirah!!!!ak marh diri aku..apsl aku ni??plz r…I’m doing quite well till hari sabtu..this is the disaster day for my feelings…smua burst out…dah nak balek dah time tu..tinggl tggu ros je kuar dr blik dia,then kitorng nak salm dia then balek..but kenapa??kenapa ak dngr ada orng nyanyi lagu tu??ble ak dngr lagu tu,dlm hati berbisik,”ak pnh nyanyi lagu ni utk dia…”then,ak siap ingt lg komen dia pas ak nyanyi lgu ni…apesal ntah ek ak ingt..bkn ak ni Alzheimer ke???apesal????!!!!!!then,ak nmpk am n lia kuar…ak curious,then ak ikut..then ak nmpk dia yg nyanyi lgu tu..knp dlm bnyk2 orng dia yg nyanyi lgu tu???knp dlm bnyak2 lgu dia pilih lagu tu???kenapa????time tu,dia switch on blek bnd2 lepas yg ak dah shut down properly dlm hati aku…sama ada ak refall smula ngn dia or dia xpnh kluar dr hati aku….ak tak tahu….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tp 1 bnd yg aku tahu,ak sakit hati ngn dia sesangat2…sgt2..sgt2…dia dah ada girl laen…dia dah ckp dia engaged ngan dat girl…wlupon dia ckp kt ak dia dah breakoff ngn dat girl,tp,ble ak tny,”betol ke ni dah break???”then dia jwb,”ntahle….”ak tahu ble dia jwb cm2 dia still on ngn dat girl…ngn dlm condition cm2,knp dia blh ungkitkn lg bnd2 yg dah lps ngn ak??ak tak tahu sama ada dia dah lupe lgu tu ak pnh nyanyi tok dia ataupon dia mmg ske lagu tu ataupon dia mmg sengaja menyakitkan hati aku…..after this 2 years…y now???dia ckp ak xkn trima dia ble tahu ape yg dia pnh buat..dia jht….dia kate aku deserve better person than him….then,y within this 2 years time,dia yg admit dri dia jht,yg ak tahu mmg jahat,still drive me crazy????y???kwn ak ckp,dia bg alasan je tu nak break ngn ak…ak mmg deserve better person…abaikan je dia tu…mmg rmi yg ckp dia jht,ak baek,ak deserve better…but still inside, I felt that he sweet, he’s not as bad as u think he was…knowing other side of him,buatkn kad for me,beli the carved-chain,give me presents,all the memories he ever gave me and at the moment he sang that song, I felt like to shout at him,”I want you back!!!!!!”……but…deeply inside,my heart tell me,”its wrong nazirah, he’s somebody else’s……his heart not belongs to you anymore….”….this makes me sakit..pain…hurt…I had to swallow it all…again…n y u push the switch on button to my heart even u don’t want to enter it???i don’t have the answer….i bet he never care…

Dealova

aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu...

aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu....
karena langkah merapuh tanpa dirimu...
ooohh..karena hati telah letih....

aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh...
aku ingin kau tau bahwaku selalu memujamu....
tanpamu sepinya waktu merantai hati...
oh bayangmu seakan akan....

kau seperti nyanyian dalam hatiku yang memanggil rinduku padamu..ooohh
kau seperti udara yang kuhela kau selalu ada....

hanya dirimu yang bisa membuatku tenang...
tanpa dirimu aku merasa hilang..........
dan sepi......

Wednesday, February 10, 2010

kesakitan..

Posted by G.GNAK at 2/10/2010 07:42:00 PM
Reactions: 
1 comments
semalam g tgk bone marrow aspiration...kt wad 6 utara...ak pon xtau wad tu ktne,just follow en.nas jela..then bila smpi dpn wad tu,tertulis:wad 6 utara(oncology KANAK-KANAK)...mksudnyer wad kanak2 yg ada kanser...mase ni hati dah sayu,dlm hati tergamam,blur,xtau pk ape...bila msuk kt wad tu, pndngan pertama jatuh pada budak kat katil pling depan..ak ingat lg budak tu pki baju warna kuning, dia tgh duk gurau2 kot ngn kwn dia...but the sad thing is budak tu nmpk sakit,pale,kepala takde rambut n ak pn xdpt nak pastikn bdk llaki or p'puan...then msuk blik aspiration tu, budak yg kena aspirate tu sedang mengiring dengan tulang belkang nyer ngadap DRs...ada nurse,ada budak prac (nurse)..diorng tgh nak amek IP (CSF) or sng kate air tulang belakang la...yg tgh buat mase tu sorng llaki, 2,3,4 kali cucuk xdpt2 gak..then sorng lg p'puan try,2,3 kali pon xdpt gak...ak budget diaorng HO ataupun MO kot or students medic coz ak nmpk diorng pki matrix kad siswa...students medic ada 5 orng,foreigner sorng, sorng DR, 4 orng students nursing, ak, aya n en.nasa....smua orng tgk budak tu..ble stud med xdpt, DR tu yg g amek, skali or 2 je trus dpt...but tgk budak tu yg bdnyer kena merengkok mcm kesejukn,hati ni jadi hiba...mmg bnd ni pntg so that the kid boleh treated with suitable medication,but budak tu umur 6 tahun...kurus...x berambut...pale sgt....sape x sedih wei~~~

then, start untuk amek bone marrow pulak..jarum dia mak aih...besar mcm pen (ballpen yg xde casting luar)...amek kt bhgian hip bone..kali ni med stud yg amek..yg boy td..tekan2..tekan..tekan...tekan...rase cam budak tu nak pth bile dia tekan..tekan...n tekan...ye r,kire cam nak gerudi tulang..tulang kn keras....mase tgh tkn2 tu,wlupon budak ni under anest,tp dia still leh react,dia angkt kaki,n tolak2 cam taknak ditekan...then,nurse bg lg anest bg dah tu sedate lg....after sedative tu dah xde effect, agak2 budak tu leh x rase lg kesan dia kena tebuk tu??~~sakit.....ak time ni dah rase loya2,cam tak leh thn ble bdk kcik umo cam tu kena tekan2 cam tu...waktu ni,ak rase macam2...ak rase takut...takut nak kawen,klu dpt anak yg tak sihat??ak xsnggup nak tgk anak ak cm ni...kalau bujang sampai ke-tua blh x??tp,xsmpurna plak sbhgian agama aku....rase bersyukur pon ada...bila aku umor 6 tahun,ak leh kuar g maen, g skolah,jmp kawan2 tu pon masih degil lg....tp,budak ni??ak syukur sgt pd ALLAH sbb bg kehidupn ak yg mcmni...nak ucap terima kasih pon ada gak..thanks kt mak n arwah abah..yg dah lahirkan ak sesihat ini,sepandai ini,seceria ini..yg jaga ak selama ni,takde cacat celanya....kehidupan ni satu anugerah yg tak terbalas.....rasa sedih tu mesti ada...kesian pada budak yg sakit tu...mcm mane parents acceptance..budak tu mst r boring kan duk hospital hari2...bdk2 ptotnyer hidupnyer ibart pelangi,ceria..tp ALLAH nak bg ujian...smg dia budak tu mendapat hikmahnyer...dan kita juga...perasaan loya tu meninggi balek ble bone marow dah diaspirate n diletak inside plate...rase cam ni lah kali pertama ak loya nak muntak ble tgk drh..xtau nape...then..en.nasa buat slide....dlm 10 slide r...then,kemas2...then,balek....

perasaan aku pada ketika tu....undefined...mix well....hanya ALLAH yg tahu...

Sunday, February 7, 2010

unpredictable??

Posted by G.GNAK at 2/07/2010 11:49:00 PM
Reactions: 
0 comments
td pas jog, cam biase r...duk2 lepak2 kt tmpt exercise kt DM 4 tu..pastu bincang punyer bincang,kawan aku ckp aku punyer emosi ni unpredictable.....betol ke ek??huhuhuhu...
buat kawan2 yg telah aku sakiti hatinya secara sengaja atau tidak, maaf beribu2 maaf di pohon....life is so short....just forgive me k...hehehe...

Friday, February 5, 2010

..saje..

Posted by G.GNAK at 2/05/2010 11:51:00 PM
Reactions: 
0 comments
ttbe terase nak update entry baru...tak tahu kenapa..hehehe...n tak tahu nak update pasal ape..kalau pasal diri puteri ini, hidup nampaknyer macam hambar je skarng ni...pg g lab kul 8, lunch hour bungkus nasi,mkn kt blik..then,tdo jap,solat...then kul 2 g blik masuk lab, dlm lab,kalau tak observe orng wat keje,kejenyer salin SOP or ape2 le yg ptot...then kul 5 balek, klu xde on-call..klu ada,g aini market kt hospital tu, bli roti mkn kat red square,5.30 masuk lab balek..on-call smpi kul 10..klu jmp akak2 technologist yg baek2,kul 7 lebih blh blek da..or 9 lbh ke...balek,solat...on-line klu tenet kt usm ni x mcm haram..klu x,tdo...stiap hari slama sebln dah msuk u ni,asyik wat bnda2 ni je....boooooooooooooooooooooosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnyer hidup yg aku lalui..x thrill langsung...........

esok,dak2 ni ajak g msuk kuiz ape ntah kt dwn nurani,anjuran post grade studs...ak replace member aku je...xtauler ak leh jwb ke x...bosan33333333.....................xde ke bnd2 yg blh dibuat slain yg ak nyatakan kt atas tu???bg r cdngan supaya i can live my life to the fullest...wlupon skrng tgh on-going bce novel 24hours by greg iles yg best tu, tp nak buat bnd yg aktif ckit...mcm hiking ke...bilalah dpt g taman negara ni???lambatnyer nak habs bln 4.....

hobi ak yg ske bce novel online pon dah smkin menghilang nmpknyer...xtaulah pasal ape...maybe diaorng buat cter yang predictable kot...or smuanyer cam budak2 skolah punyer cter...nak bukak facebook pon cam bosan je...aku yang mmg dah takde mood or mmg bnd2 tu yg membosankan ek??ak rse bnd2 tu yg bosan..hahaaha....kalaulah gitar ku berada ngan ku saat ini,leh gak petik2 wlupon 1 haram pon tak tah maen kan...at least takdelah macm ni,bosan sampi rase cam nak mati...takpon,klu sua kt aku 1 DSLR nikon,mst ralit r blajo bnd yg kte mint...kan2...ak ada gak bukak2 kt tenet ni pasal cne nak handle DSLR,tp bce ngn pract. len r..bace je ape tu apenditure, field ler, size lens la, nak fhm 1 hal,xfhm2 gak......klulah ttbe ada orng nak offer ak nak hadiah ape,mst ak nak jawab DSLR nikon yg latest 1,model ape ntah,ak pon dah lupe...huhuhuhu....

ptg td g jog...tp,ntah knp kaki terasa berat...berat badan yg melampau berat ni susahkan ak nak lari dgn laju lg..pastu betembung plak ngn mamat imran yang ak tak brape nak gemar kerana muka kejadah-kerek-arrogant nyer tu yg budget bagus!!!!!i hate DRs-to-be!!!!!!!!!!!!!!!!!!specially boys....ada bbrpa orng jugak r yg ak tgk muka tu cam nak mkn penampar sulung ak je..budget bagus!!!!boleh blah.....

ni jelah untuk lepas geram harini~~~da~~

Thursday, February 4, 2010

.::redha::.

Posted by G.GNAK at 2/04/2010 11:48:00 AM
Reactions: 
0 comments
ada ketika dan waktunya bila kita benar-benar merasa redha dengan ketentuanNYA...kita terima dengan hati terbuka, dengan perasaan yang kita sendiri tak mampu nak tafsirkan, hendak menangis semahu-mahunye ataupun tunduk tersenyum, sambil berkata,'inilah takdirku....'samaada ia adalah ujian ataupun hukuman...bila diri terasa di uji, aku hanya berserah pada Illahi..mohon petunjukNYA, tunjukkan aku jalan yang lurus...dan bila aku terima dengan sebenar-benar redha, aku tahu samada ujian ataupun hukuman, hikmah dariNYA yang aku patut harapkan...aku harus sedar setiap perkara yang berlaku ALLAH adalah perancang yang TERBAIK...setiap dugaan yang datang dalam hidup ni, pasti ada sebab, akibat, pengajaran, hikmah yang kita sebagai hamba ni tidak tahu..hanya PENCIPTA kita sebenar-benarnya yang mengetahuinya...

sekarang, apa yang aku perlu buat hanyalah berusaha, berdoa, bertawakal semoga segalanya menjadi lancar...aku takkan sekali-kali membiarkan sesuatu perkara seperti ini meruntuhkan semangat seorang manusia bernama NAZIRAH....takkan aku biarkan senyuman dan gelak ketawa aku pupus dari diari hidup aku...semangat seorang pejuang patut ada dalam diri ini...bukan diri aku sahaja..tp,pada semua yang membaca entry ini...hidup ini suatu perjuangan..walaupun kita lambat menyedarinya, percayalah dan yakinlah, tiada kata terlambat untuk suatu perubahan dalam kehidupan....samada jalan yang bakal kita lalui itu penuh onak berduri ataupun lancar saje, kita tempuh juga dan.....pada akhirnya, kita pasti akan mengerti jalan2 yang pernah kita lalui itu adalah satu kehidupan...kehidupan kita....

sebagaimana kita tidak pernah mengalah sewaktu belajar bertatih dah berjalan dahulu walaupun kita belum mengerti ape2 tentang kehidupan, teruskanlah hidup ini dengan semangat itu juga....dugaan, cabaran, ujian, hukuman tidak patut melunturkan semangat dalam diri seorang yang bernama NAZIRAH....

Tuesday, February 2, 2010

.::attach::.

Posted by G.GNAK at 2/02/2010 09:19:00 PM
Reactions: 
0 comments
bila attach kat OPD (out patient department) ni, rase sebak2 dlm diri mesti ada punyer dlm hati..xtaulah sbb ak yg terlampau emosi or ape..tp sungguh ak xleh nak tgk pakcik2 or makcik2 tua yg dtg kt OPD bertongkat, ber 'wheel chair'..rasa cam nak nangis je..dlm hati slalu berdoa,semoga kurng orng2 yg sakit dlm dunia ni...


 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei