Tuesday, June 14, 2011

masihkah kau ingat pada waktu itu..

Posted by G.GNAK at 6/14/2011 07:53:00 AM
Reactions: 
0 comments
Assalammu'alaikum warahmatullah hiwabarakatu dan selamat sejahtera.

ingat lagi x entry lepas cik gg ada post list to do and to buy for this month
so, kt cni nak cross la ape yg dah buat and ape yg dah beli...

will do this month:
1. this week-03-07/06/2011- g hantor cousin bertunang kt kedah nuuuuuuu~~ 
2. 11/06/2011-wedding classmate mase form 5(miza)..dah kawen budak kecik tuuu~
3. 12/006/2011-nak g tmn mak g tgk pokok kelapa sawit yg baru tanam tu cukup x....
4. 17/06/2011-ponteng-hehehe..sebab nak g wedding aisya kt soromban...drive jb-seremban ngan k.pah tercinta...wedding aisya on 18/06/2011...

stuffs to buy this month:
1. belt-belt lame dah karat2 da, nnt tetanus plak..hehehe.xtau bp rm..nk cari plng murah..
2. shawl pink yg tgk last time kt kipmart kota tu...rm 20.
3. g amek baju kebaya-rm35...
4. b4 24/06 ni kena hidupkan driving license..rm 30..
5. nak beli kemeja petak2 merah yg tgk kt skudai parade aritu~~rm 35..
6. nak beli spec itam yg tgk kt skudai parade ritu~~rm15..
7. kena bayar broadband-rm68...
8. bayar duit hostel-rm 50...
9.hadiah wed aisya-rm???

so, mcm dah half gak r done and brought.
yg list to do yg dah done tu 
n something-makes-me-hangin-tetiba come out with the plan to wed aisya tu
nnt cik gg update laen entry k
lately, bz..
hehe

actually, yg tmn mak g tgk kebun ada berapa pokok tu abg an adik cikgg yg g
cik gg buat aktiviti sendiri di rumah
seperti
memanjat pokok cempedak yang tinggi tu
dan menyampulnya
*_*

yg list to buy to kn
hehe
belt-rm8
shawl pink-rm18
harge yg laen same seperti dia atas la
dan
ada beli barang tambahan
seperti 
wallet rm13, black spec rm10-wang kelian mari-(pakai duit my mom.ngeee)
heel rm30 =P
hadiah miza rm20
n duit minyak kulai-lok heng rm20

so, total up will be like rm181
oho
so, rm200
hbs dlm mase seminggu

baki dlm dompet terkini
rm15.00
selepas g pasar lambak semalam
balance dlm bank??
ala~
lebih kurang je mcm dlm dompet tu
pandai2la korang buat proportion @calculation sndiri ek

wassalam
berjumpa di lain entry

Wednesday, June 1, 2011

dalam kesibukan seorang manusia bernama nazirah

Posted by G.GNAK at 6/01/2011 06:26:00 PM
Reactions: 
0 comments
ASSALAMMU'ALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATU dan SELAMAT SEJAHTERA

hi encik bloggy...
sorry sgt sbb dah lame x update dirimu...
dalam kesibukan cik g2
ape yg cik g2 sebokkn lately kan??
kejap2 orang tanya apa cik gg buat sekarang ni kan..

jadi,
untuk pengetahuan semua yang mengenali diri ini
cik gg sedang mengikuti satu short course 
tentang ape short course cik gg ni??
website development using php n mysql..
ada kena create satu website dalam masa 3 bulan..
katne katne??kulai, johor...
mampukah??

ni lah yg cik gg sedang sebookkkn diri cik gg..
sedang berusaha membina website..
sampi tidur 2,3 pagi..
dugaan..
cabaran..
benda tak tahu kan, memang take time nak belajo..
tetibe nak kena buat website plak...
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

sebenarnya cik gg tak tahu nak update ape..
just nak gtau, dalam bz2 cik g2 buat semua bnd ni,
cik gg ada gak buat bnd laen spnjg 3 bulan ni...
hidup, pandai2 la nak manage buat semua benda
yg kewajipan  
yg keperluan
yg minat
yg passion
yg laghah

kt cni cik gg cte bab yg x bp penting je boleh??yg wajib antara cik g2 dgn YANG SATU..xmo cte cni..
1. celebrate birthday kwn kt kfc.. 
2. g ronggeng tgk wayang-bukan 1 tp 2, fast 5 n nur kasih...tgk fast 5 smbil nganga,mata tak berkedip..tgk nur kasih, air mata ngalir gak la..hehe
3. g jengok tok tik n tok seman kt taib andak..alhamdulillah sihat atok2 ak..
4. g jemputan kawen sedara tunang abg..kt muor...
5..ape lagi ek??

will do this month:
1. this week-03-07/06/2011- g hantor cousin bertunang kt kedah nuuuuuuu~~
2. 11/06/2011-wedding classmate mase form 5(miza)..dah kawen budak kecik tuuu~
3. 12/006/2011-nak g tmn mak g tgk pokok kelapa sawit yg baru tanam tu cukup x....
4. 17/06/2011-ponteng-hehehe..sebab nak g wedding aisya kt soromban...drive jb-seremban ngan k.pah tercinta...wedding aisya on 18/06/2011...

stuffs to buy this month:
1. belt-belt lame dah karat2 da, nnt tetanus plak..hehehe.xtau bp rm..nk cari plng murah..
2. shawl pink yg tgk last time kt kipmart kota tu...rm 20.
3. g amek baju kebaya-rm35...
4. b4 24/06 ni kena hidupkan driving license..rm 30..
5. nak beli kemeja petak2 merah yg tgk kt skudai parade aritu~~rm 35..
6. nak beli spec itam yg tgk kt skudai parade ritu~~rm15..
7. kena bayar broadband-rm68...
8. bayar duit hostel-rm 50...
9.hadiah wed aisya-rm???

banayknya belanjawan untuk bln 6 ni..
duit tak dpt lg..klu dpt rm500...
kira2 total up semua yg ada kt atas tu, dah kira half dah guna..roughly la...
belum kire duit perjalanan dr jb-seremban(minyak n tol)..
mau bulan ni mkn biskut n maggi lg....
ak belajo tinggi, dpt degree tp hidup dlm kesempitan..huhuhuhuhu...
apekah yg sedang berlaku dlm hidup seorang nazirah???
kemanakah hala tuju dia selepas ini???tak siapa pun yg tahu hatta dirinya sendiri....

dalam fikiran, bnyak benda berlegar-legar,banyak bnda nak buat..t
p, semua hanya berlegar di minda bila banyak kekangan mendatang...
kehidupan, mane ada button pause mcm kt Gom Player ke, winamp ke...
kalau ada, boleh r jap pause kalau rase dah letih menjalani kehidupan ni..betol x kawan2??

wassalam kengkawan~enjoice
 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei