Friday, January 15, 2010

~air mata~

Posted by G.GNAK at 1/15/2010 03:33:00 AM
Reactions: 
0 comments

hari ni air mata jatuh lagi..
sejak dok kat usm ni x taula bp kali dah aku nangis..(bukan sbb bnyk kali nangis yg menyebabkn ak x tau dah bp kali, tp sbb ak x kire...tp yg penting <5>
bukan sebab belajar susah sangat..
tapi maybe sbb environment, kwn2 & etc..
aku yang lemah semangat agaknyer kot..
baru 4 tahun kat sini dah nangis2..
cengeng sangat ke?
atau sensitif sangat ke?
atau tension sangat ke?
undefined la..

tapi..
lepas nangis rasa sangat lega..
boleh makan maggi 2 packs lagi..
hahaha...
sebab lepas nangis, kita akan rasa lapar..
nak tahu kenapa?
ana pon xtau..

ni info yg aku dpt:
1. 'Crying is a natural emotional response (xdelah ak ni psycho kan?) to certain feelings, usually sadness and hurt. But then people [also] cry under other circumstances and occasions," says Stephen Sideroff, PhD, a staff psychologist at Santa Monica--University of California Los Angeles & Orthopaedic Hospital and clinical director of the Moonview Treatment Center in Santa Monica, Calif.

2. It can also be a survival mechanism, notes Jodi DeLuca, PhD, a neuropsychologist at Tampa General Hospital in Florida. ''When you cry," she says, "it's a signal you need to address something." Among other things, it may mean you are frustrated, overwhelmed or even just trying to get someone's attention (aku mcm tu la kot sbb tu jarang2 nangis,kekdg je nak attention..hahaha), which DeLuca and other researchers call a ''secondary gain'' cry.

3. crying may have a biochemical purpose. It's believed to release stress hormones or toxins from the body,(melahirkan jijie yang sihat!!!!!!)says Lauren Bylsma, a PhD student at the University of South Florida in Tampa.

jadi kawan2...
kalau rasa nak nangis tu, dont hesitate tau..
nangis je..
pastu kacau kawan kat bilik sebelah...
tgk movie dgn dia...
hahahaha..
thanks selvi..
she doesn't do anything...
she just let me calm...
its enuf..


Tuesday, January 12, 2010

.::remeh-temeh::.

Posted by G.GNAK at 1/12/2010 07:50:00 PM
Reactions: 
0 comments

sebenarnyer x susah nak wat aku ni gembire n suke hati n senyum smpai telinga..
senang je...bagiler kasih sayang..ak tak mintak banyak pon...
sebagai contohnya, aku gembira giler bila aizat menang juara lagu aritu untuk both lagu dia...
hahaha...dia menang malam tu..tapi aku senyum sampai telinga sampai esok paginya...hahaha.
betollah mak aku kata yang aku ni over..
padahal aizat yang menang,dia yang dapat duit tapi...
aku yag gembira sakan..padahal ape pun aku tak dapat melainkan dapat SENYUM r...
tapi tu je dah cukup buat aku gembira...exxergerate r aku ni....

DAN SEBENARNYA senang je nak wat aku kecik hati...dan 2,3 hari ni aku melampau-over ngada2 sampai aku pon annoyed ngan perangai diri sendiri...
betollah kata mak aku, aku ni ngada2...
masih ingat lagi dulu2 kt umah aku ni asyik merajuk tak tentu hala dgn mak aku..
ntah ape yg aku merajukkn pon aku tak tau...
tiap kali merajuk, bila kt umah papan dulu aku tunjuk protes dgn hentak2 kaki le..naseb baek umah tak roboh..hahaha..
n bila kt umah batu ni, hempas pintu bilik dgn kuatnye, then bukak radio kuat2 smpi jiran tetanga dngr n bila mak panggil wat2 tak dengr, pastu dlm hati tak leh blah berazam kononnyer nak mogok makan..mlm2 ble dah lapo kuar blik terhendap2 takot orng nmpk...
bile pk balek,xde orng pon tahu yang awak tu mogok lapar...ape dah..
aku ni anak jahat jugak...
tp, itu dulu.....skrng mcm matang ckit kot...hahahaha...kt umah dah tak wat cm tu dah..
dah tak wat perangai remeh-temeh ni..

tapi dtg pulak perangai ngada2 terhadap bnda2 yg remeh-temeh...
mcm ada orng ckp aku ni blok sight en.azmi kt depan, ada orng tak nak g cny together2, ada orng tiggi2 suara ble ckp (sbnrnyer perangai dia mmg g2)....
sbnrnyer bnd2 ni kalau jijie yg sebenarnya xkan kecik ati..
tapi ntah jijie mane yang merasook agaknyer...
xnak ckp ngn orng tu bila orng tu sktkn hati...
apelah nak jadi ngn aku ni.....

tapi aku buat semua benda2 kt atas tu kat orang2 yang aku rapat n sayang sangat.......
sebab aku percaya diaorng faham aku cam mane kan..
itu yang aku berani wat perangai sbb in the end diaorng tetap sahabat aku..
yang terima aku apa adenyer...
kepada sesiapa yang aku pernah bermasam muka dengan tu,janganler marah or kecik hati dgn aku..
wat tak tahu sudah tau...
sebab...
aku sayang sangat kalian semua....
yun,ajuma,aisya,selvi....
aku rase aku banyak menyakiti kalian sepnjang 4 tahun kita bersama ni...
dan di sini aku nak minta maaf jua kerana..
aku membalas kasih sayang korang dengan begitu...
huhuhu....

A.I.Z.A.T
nak kurus cam dia
nak pndai maen gitar cam dia
nak humble cam dia
nak sempoi cam dia
yang penting nak fall in love dgn dia...
boleh x??
xde sesiapa marah kan....
hehehe....
 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei