Sunday, April 24, 2011

just because

Posted by G.GNAK at 4/24/2011 01:03:00 PM
Reactions: 
0 comments
just because i see him
as a friend

just because he talk
just because he smile
just because he sigh
just because he tall
just because he cool
just like him

just because i don't hear
just because i don't see
him a long2 time ago
just because i feel
him in him
i'm doing so

and merely just because 
i just missing him
i just sending him
i miss him message
i miss him 

just like i miss my other girl-best-friend

just because i treat him 
boy-best-friend
i don't see him
as a man

but is he see me
as a girl 
since he's not responding
please
my friend
am i doing 
something overboard?
something wrong?
saying i miss you?
am i?

if so
sorry
sorry
sorry

i just
do not want to lose 
THIS FRIENDSHIP

Wednesday, April 20, 2011

S.A

Posted by G.GNAK at 4/20/2011 04:39:00 AM
Reactions: 
0 comments
hehehehehehe....suke2...comel2...
salam update semua...


ape tu S.A?
adakah initial untuk my Ex??
hahahahaha..
coincidently YES plak..
hahahahahaha
what the??



tp..
S.A yg cik gg suke2 skrng ni 
bukn S.A dulu2..
tp S.A anime yg cik gg baru finish tgk...
mlm ni baru siap..


S.A ni initial for Special A class..
cik wawa, kwn cik gg yg bagi
S.A ni pasal Takashima n Hikari
the greatest rival to each other


dlu, kwn baik blh couple
skrng, rival pon leh suke same suke
kankankankan
tp, cte ni comel
serious talking


epsd yg cik gg plng suke epsd 22
nak tau sbb ape?
sbb mase 3 epsd seblm berakhirnya cte ni
hikari dah tau her real feeling towards takashima
sbb diaorng kuar date sehari...


comel2..
jgn lepaskan peluang menontonnya ye kwn2...


p/s:ingtkn nak paste gmbr epsd 22 tu tp real player la, xleh nak snap...huhu..

Tuesday, April 19, 2011

that person

Posted by G.GNAK at 4/19/2011 08:55:00 AM
Reactions: 
0 comments
i lost one person
no, i think i'm going to lose someone
i sent one person
no, i think i'm going to send someone
at that time
your love
i didn't know

                          G.D

p/s: mlm td mengalami nightmare yg unchewable,effect morning ni terus xd mood..serious!!!

Sunday, April 17, 2011

greedy!!!

Posted by G.GNAK at 4/17/2011 01:22:00 AM
Reactions: 
0 comments
kenapa greedy??
sape tau??

sbb 1 ari update 3 entries
hehehe
who cares??

nak gak paste hasil edit2 gmbr cik g2 kt cni
ni lah hasil2 bila diri dalm kebosanan



bile x-5st 2004 mintak nak logo tok group kt Fb
ni la hasilnya
Logo 5st yg tak dpt smbutan
hehehehe
tp cik g2 suke
ni yg diaorng suke
xnak tulisan2 yg ada kt tepi2 tu
tp dah terlmbt
kwn cik g2 dah create logo lg cntik dr cik g2
huhuhuhuhu


Bile buat revision we got married
ni lah hasilnya
hehehe
suke gmbr kawen diorng
creative


Bile rindu sgt dgn kawan2 baek mase kt u
ni la hasilnya
hari2 terakhir jumpa korng mase konvo
dah hmpir stahun mase berlalu
time sure fly fast!!


Bile dalam hati ada rase nak jadi wedding photographer mcm saifulnang n jadi best manipulasi mcm kukubesi
ni lah hasilnya
suke tgk gmbr kawen
nak beli dslr
tp kena ada duit dulu
sedang berusaha la ni

doakan ye
hehehe

is this my next life??

Posted by G.GNAK at 4/17/2011 01:08:00 AM
Reactions: 
0 comments
Salam update..hehehe

Bila orang cina tu buat umah mak aku, tetibe je ek..
sub-cont yg buat ceiling tu ada 3 orng..
yg garang ah sang.yg bisu, ntahler sape name dia n sorng lag si bangla….
yg bisu tu rally impress me…
dia bisu tp dah keje..terror gler..laju giller dia buat keje…ok..that’s it for the home renovation…

Masuk bulan 2 2011, ak masih di tempat yg same..
di bawah ketiak mak aku di felda lok heng yg paling aku cintai ni…
keje sentiasa mintak..tp, sentiasa juga tiada panggilan..
belum rezeki lg nak dapat..

orang dah tanya mcm2..bosan betul…
klu ak jawab yg positif2, diorng dlm hati mst ckp pointer x bagusler tu xdpt2 lg kje, 
or takde orng nak amek keje ler tu,orng laen semua dah keje kecuali ak je…
tgk expressi muka orng puntahu dlm hati tu yg diorng ckp..
nak je ak ckp, ak ni habiskan beras diarng ke kalau ak tak keje??
ak kacau hidup diaorng ke kalau aku duduk kat umah je??

n then kalau ak jawab yg negatif2, 
ada plak yg ckp sabarla, 
belum rezeki lagi, 
ada la tu karang rezekinyer lambat sikit, 
mcm2 la kata2 sokongan palsu yg ak dengar tak berapa ikhlas dari mulut2 orang.. 
tu yang aku malas nak mesra2 dgn orng ramai ni…
let me handle my own stuff.

Masuk bulan 3 2011, arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!
tak keje2 gak, tahap kebosanan dah tibe tahap lampu merah dah ni..
lg sikit je nak meletup…

tak tahan duk umah..
duit xde, kena pakai duit mak..
kalau pakai duit mak kena gtau nak pakai untuk ape.
kalau cakap nak g tgk wayang, dia tak suka pulak..
dari tgk wayang baek ko cari keje, katanyer..

dah tu, keinginan nak g tgk wayang mmg tinggi, tp duit takde..
hidup kena ikut style orang tua.duduk umah je…
nak g enjoy takkan ak nak pakai duit belanja mak pulak kan??
ak pun ada ego gak ape…
dah le xkeje tp still nak habiskan duit mak lg..
anak hape cam tu kan..
ak malu je bila g kedai nak bayar mak yg bayar sedangkan ak dah dewasa tp duti kuar dari handbag dia gak..malu2 malu2…

Bila dapt tawaran ikut kursus program pembangunan laman web kt pusat kemahiran e-access ak just say yes la..
dpt elaun rm500/month, 
kelas pun 9am-4pm,
isnin hingga jumaat je kt kulai plak tu..
mcm sedap je..
at least for the next 5 months ak xdelah duk umah menganggur je kan harapkan duit dari emak je…
3 bulan kelas 2bulan practical.
ada hostel kt situ byr rm 50/month.

so I plan klu waktu malam buat tuisyen kt taman indahpura tu berbaloi gak ek??
ini masih peringkat perancangan lagi..
nak survey market dulu la…
e2 dulu punye planning..
sekarng mcm x jadi dah sbb bz...

Saturday, April 16, 2011

how fast times fly???

Posted by G.GNAK at 4/16/2011 11:49:00 PM
Reactions: 
2 comments
Salam update…hehehe
Dah lame rasenyer tak tulis tentang ape yang jadi dalam hidup cik g2 kat bloggy kan bloggy..rindu nak menaip la..huhuhuhu
Nak start dari mane ek??rasenyer xbnyak perubahan yang berlaku dlm diri cik g2 pon kebelakangan ni…life is in mono tone…

Start dari bln 8 2010 la, mase cik g2 g konvo.
itu adalah kali pertama dan terakhir dapat jumpa dgn my best friends mase kt alam u dulu..
kenangan yg tak dpt lupe, kami ber4 tidur dlm 1 bilik, atas 2 tilam,berhimpit2..
masa tu ada ak, epah, ajuma n yun..walau bilik tu ak n yun yg bayar sewa, tp we don’t care much pon epah n ajuma join in together. 
We just wanna have fun n enjoy!


we all attend raptai then right away after that terus kuar g makan pizza kt queensbay, g tgk wayang, g jalan2 kt padang kota, jalan sana jalan sini sampai malam g kuar mkn depan u je…
balik bilik borak2 smpi bosan, try jubah lg..seronok gler..
seronok sgt dpt enjoy n jumpa kengkawan lepas dah bp bulan kuar u..


mase tu ajuma dah keje kilang.epah tgh smbung master kt ukm, yun plak still duk umah mcm aku mase tu..
aisya plak jd tutor kt ptpl. Dia just dot cuti 1 hari utk attend konvo.rush dtg rush balik.mmg tak dpt nak enjoy sesame..


mase hari konvo, cik mail, cik usop n cik nek dtg..my mum of course lah ada…
kelakar bile ingt balek, waktu diorng g pesta konvo kena jalan kaki dri bilik tetamu…
jauh jugak ler..dgn bawak bantal bulu angsa ler..
kelakar la pakcik2 n makcik ak ni…


bila konvo, nervous start waktu bangn tido lg…
berterusan nervous bila masuk dewan bersiap..
berterusan nervous lgi bila masuk dewan konvo, 
berterusan nervous lg bila kena terima scroll..


lepas tu dah tak nervous dah sbb ada budak music yg naek pentas buat something yg unforgettable or unchewable??
still ingt his face time ckp YES!!!! 
Kuat2 dlm dewan right after terima scroll right in front of the scroll giver..
seriously the guy very brave…


n quite bias how the music play when music student walk on the stage different from the music play when science students I meant us walk on.bias!!
they all get the good music and vibe from the orchestra while us??
just the boring one…ughhhhh!!!!


lepas kuar je dari dewan right away terus amek gmbr dgn whole batch biomed..
akhirnya!!!
we wish each other good luck in the future n make a promise to meet again next 10 years..



Lepas konvo, puasa, ramadhan datang lagi..
sebulan ramadhan ak ngecat umah luarseparuh umah.frame tingkap. Veranda umah. Ape lagi ek?tu je kot..


lepas puasa raya ler..apelagi..
Bila raya, dpt lagi duit raya..boleh caya ke??hahaha..dpt..tp,this year is the last time lah of course..


Lepas raye, cari keje lg..cari keje..cari keje..hntar pki pos, htr by email..no reply at all..
salah ke usaha aku selama ni??
kenapa tak nmpk hasil langsung?


Ada ketika kekadang rasa putus asa menyelubungi diri..
nak buat macam mana, dah mohon bnyk2 tp x dpt keje jugak..


bln 11 nina dah dpt keje engineer kt kulai..
aku?masih di rumah..


Mase 10.10.10 eta tunang. 
Ak edit gmbr dia.buat video tuk dia.
ak mmg minat bab2 edit ni.
kat cni ak msukkan ckit gmbr2 fav yg ak dah edit k










Mse 05.11.10 abg aku plak tung.
even, sebelum tu pon ak bz uruskan brng hntrn tunang dia..
sampi mse tunang, kire ak mcm engagement planner r..ak yg beli barang tunang di.ak yg gubah barng tunang dia. Ak yg uruskn semua la..
Ak pun buat gubahan hantaran dia gak..hehe..biru turqouise..









Masuk bulan 12 masih tak dapt keje..

Masuk bulan 1.1.11, mak start renovate rumah.pasang tiles n ceiling. 
duit kwsp dia waktu keje dulu hbs..
rumah siap 26.1.11..
sekejap tak orng cina keje?
how fast times fly???
 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei