Monday, May 3, 2010

::hiking::walking::wetting::visiting::

Posted by G.GNAK at 5/03/2010 04:09:00 AM
Reactions: 
3 comments

day 1 kat taman negara
secara simplenya apa yg ak buat sama mcm tajuk entry ak kali ni
lepas je seberang jeti
trn sampan
terooos amek gmbr
biasalah tuuuu


bukit terisik ni tinggi dia dlm 324m dr paras laut k
en khai punyer stages kesusahan nak daki bukit ni terbahagi 3
cucu, bapak n datuk

bila hike dr kaki smpi cucu
small matter je
bila hike dr cucu smpi bapak
tu yg cam nak separuh pengsan  pnt gler
tercungap2 nafas
bila hike dr bapak ke datuk
perjalanan dah senang mendatar

mcam tulah juga kehidupan
hike bukit ni mcm metaphor je
hidup sorng kanak2 cam cucu mmg senang
hidup happy
masalah ada
tp bukan masa lg nak galas
orang tua yg pikul
bila fikir
rasa nak kembali semula kt alam tu
tp impossible la kn

bila dah jd bapak budak
hidup dah penuh dgn t/jwab
bahu pon rebeh nak galas
kerja..family
tp, time nilah kita plng ingat dlm hidup kita
time kita rasa susah
time kita rasa indah
mcm ak plng ingat bile part hike ke bapak tula

jerit tu cara ak release tension, dr zamn sekolah lg..puas!ni kt bapak

bila dah jd datuk
kalau mampu r
hidup time ni dah sng
bila kita betul2 usaha time susah
kita dpt kepuasan yg kita sndiri tak prnah jangka

puas hati dpt tgk view cantik..korang nk tgk, dtg r cni sndiri k..ni kt datuk

bila dah sampai kemuncak
kena selalu beringat
kita tak selamanya di atas
jd, turunlah sebelum kena tendang
ha-ha
n nak turun mmg senang
sesusah mcam nak mendaki

then, g walking plak
bkn sebarang walking ni
50m dr paras laut
~530m kot panjang dia
dibina tanpa sebutir paku pon
jalannya selebar size kasut 10 kot
wlupon liverpool ckp,"u'll never walk alone"
tp, yg ni u have to walk alone...
ha-ha
nilah dia canopy walk
ada sedikit gayat bila mat salleh blakang ak ni jln shaking2
mcm nak shake banana atas tu je

tinggi x?ni pon dah zoom hbs ni...

wetting session waktu ptng
bila balek hike tu
badan bau mcm sebulan tak mandi
busuk nak mam***
then, lunch
solat qasar jamak takhir pas balek dr visiting
maen air mmg best
xtau r nak describe cne kn
nak tau dtg r sndiri
ha-ha
activity ni nama dia rapid shooting
maen air laju-laju kot
ha-ha
best!

bila dah basah
g visiting
nak visit sape kt taman negara ni ek?
ape lg?
orng asli la
sedar ckit, awak melayu ke cina ke india ke
awak pendatang
diaorng ni?
mmg asli cni r..
respect diaorng
founder of tanah melayu kot pd fahaman ak
ak sejarah B mse PMR
sorry r

tgk diaorng buat nyalakan api pki matahari n barang hasil hutan
mase tu bleh plak ak terpk, agak2 klu malaysia kena jajah, diaorng je r yang survive dlm utan ni ek?
ak ape pon tak tahu ni
possible je malaysia ni kena jajah
skrng pon kena jajah juga mentality nyer
penjajahan batin
invisible conquer
ha-ha
betul ke?ape bahasa la ak guna ni
orang asli ni pndai ilmu utan
cari mkn boleh
blh hidup dlm keadaan survival
rase cam kena ajar je budak2 zaman sekarng
ape maksud life survival
ajo diri sendiri dulu kot

survival

ada nyumpit gak!
ak pass-kena arrow kt pokok tu
the only girl yg pass!
maybe sbb dah biasa archery kn
ape yg ak bangga sgt klu pass nyumpit ni??
sbb kepercayaan orng asli ni
boleh nyumpit
boleh kawen!!!
tu yang ak suke sgt ni
ha-ha
lawak langit petala ke-8
boleh kawen tak semestinya ak nak kawen kn
perasaan sekarng
xnak kawen
xd willpower nak b'2
love to be alone
for the time being

sumpit sape yg berani dekat2 dgn ak!!

otw balek-maen air lg
smpi hostel-mndi,solat, mkn
malam??
ak sambung nnt r ek...
ada activity menarik malam tu~~
malam mmg selalu menarik..
he-he

chow!
to be continued
 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei