Saturday, October 31, 2009

khas untuk dia..

Posted by G.GNAK at 10/31/2009 09:10:00 PM
Reactions: 
0 comments

* bila dengar lagu ni sedih sangat...sebab this things betol2 terjadi pada kenalan aku...bila dengar,rase nak nangis pon ada*...bila kita cintakan seseorang dengan hati dan seluruh raga kita, tapi kita dapat yang sebaliknya, apa perasaan kita??kita nak buang dia...tapi,cinta pada dia yang kuat, zuriat dia yang kita lahirkan, kita menangis kerana dia, kita terseksa kerana dia, sesuatu yang mustahil pun kita mampu lakukan...kita bersabar, masih sayang padanya~~tapi..sampai bila??...

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja

Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah… teruskan lah..

Friday, October 30, 2009

today

Posted by G.GNAK at 10/30/2009 12:58:00 AM
Reactions: 
0 comments

ingat x pada entry yg lepas,pasal lelaki ini,lelaki ke??!!mcmmne seorng keparit buntar tu x buat keje....hari ni dapat result 60% for the whole adv,info subject tu..kat result tu, display CA 1 & 2 & projct multimedia and final 60% marks...for me,my result,b,b,A,A-(ske...****wink***=)).....n without any attention to look at keparit buntar guy tu, because mtrx no. dia freaky tu,result dia D+,D,A,B+...just imagine how much the project actually help him??he doesnt even deserve that...but somehow,my friend kate,anggap jela buat amal..true..but,deeeeeeeeeeep inside, honestly,i feeeeeel geeeeeeeeeeeeeerrrrrraaaaaaaaammmmmmm....but somehow, got some1 yang kena worse than me...she yang buat the project and report...bila kita merasakn kita adalah yang pling malang dlm dunia ni,kita salah....akan selalu ada oarng yang lebih malang dr kita n we suppose grateful for what we got....n ape ak buat for the projct, xtdo smua tu, its repay,worth..Allah Maha Adil...Maha...n ak just doa smg 1 hari nnt dia akn disedarkan dgn care, dia rase ape yg kitaorng rase bila dia dah buat kt kitaorng mcmni...mase tu,smg dia ingt what he had done to us is being done by some1 else onto himself....what u give u get back...so,i just let go all the revenge feeling and let Allah yang menimbangkan semuanye..skrng nak fokus final...hehehe....

kita selalu merasa bahagia bila mendapat semua ape yang kita mahukan dalam dunia...namun kehidupan mengajar aku ape erti kata sebenar kebahagiaan,walaupon definisi ini belom lengkap lagi...what i discover is....u dont always get what u want, everytime obstacles will pull away your spirit to fight...yet, happiness is always about u fight and survive in the obstacles u face and not always about getting everything u want...its always about how u accept the problems, face it bravely, fight it truly, and believe in the end u will win...that's happiness...
today...dah submit thesis...
today....my carry mark for adv.info A-....
today...my project multimedia yg buat dgn keringat dan airmata, A..
last few days...my carry mark for toxic is A-...
Alhamdulillah...
kebahagiaan tak terbatas...
smua berbalas..
rasa lega sgt...
ckit je lgi nak hbs ni...
goodluck final untk korng2 tau....

semangat pulak nak final ni...hehe.ntahler,when we success to face something difficult for the very first time and we done it beautifully,we just want to do better for exam which it seems we had already face it since tadika lagi...

....just want to do better...

Wednesday, October 28, 2009

happiness 1

Posted by G.GNAK at 10/28/2009 02:01:00 AM
Reactions: 
0 comments
seringkali kita menganggap kebahagiaan itu milik kita...ketika berada disebuah rumah baru-baru ini, aku terlihatkan potret sebuah keluarga yang kelihatannya sangat bahagia..suami,isteri dan anak-anak...semuanya tersenyum...daripada sekeping gambar, ekspresi pertama sekiranya tidak mengetahui situasi sebenar,aku akan berkata,bahagianya keluarga ni,ada rumah besar,kerjaya bagus2, kereta 2,3, anak-anak yang bijak ,famili...tetapi...semakin aku mengenali mereka,aku rasa aku lebih beruntung...
dulu,satu potret keluarga pon aku tak pernah amek...takde 1 pon tergantung kat dinding buruk rumah felda kami dulu...bukan dulu je,sekarang pon...gambar hanya dalam album..tetapi,alhamdulillah,setakat ni aku tak pernah nak tengok mak aku menangis kerana arwah abah melukakan ke ape ke...mereka bahagia w/pon kekdng biasalah suami isteri ni,gaduh2 manja...hehehe....
tetapi....potret itu aku pandang mcm sbuah lakonan,worthless.....mmg...mmg hidup xpernah sempurna...dan mungkin itu ujian buat dia di dunia ni...

dulu,aku takder kereta,sekarang pon..(not yet)
tp,dlu ak kesah,ak ckp susah xde kete,asyk nak naek teksi n menumpang orng kemana2 pon..
tp,skrng ak xkesah, (klu ada lg bgos..hehe)...sbb bila ak ingt balek mcm mane ak blh muntah dlm teksi dn kete orng dlu,e2 yang buat ak tersennyum...ak bhgia mcm ni..
sbb skrng ak tau,orng yang ada kete tu,kdg2 dia ditemani dgn radio je dlm kete tu...

dlu,umah felda kayu..kecik je..jamban pon 4,5 meter kat blkng umah...
dlu ak kesah...jauh...nak berak mlm2 tkot...
tp,e2 jugak yg ajar ak jd berani....kdg2 kejot abng, abah ajk tmn tunggu luar jamban...bila ingt balek,nak gelak dekah2 pon ada...ak bhgia sbnrnye mcm tu...
sbb skrng ak tau, org yang umah besar2,kdg2 sehari pon tak nampk btg idung msg2....sunyi je hdp..

dlu,motor suzuki besar arwah abah je yng ada...
ak slalu kena g kedai jln kaki..g parot kelapa umah orang la...g kedai runcit la...klu arwah abah tak balek dr kebun, kena jln kaki g n balek skolah...
dlu ak mengeluh,penat,panas...
tp,ble ingt2 balek,bnd ni yng ajar ak cara senyum pd orng yg ak x kenal...mse kecik2 dlu,nak jawab pe kan klu orng tny,senyum jela keje ak..
ble jln pns2 g skolah,pki bju skolah lagi..adoi...tp,at that time blajo,jgn mdh trima pertlngn orng...selagi mmpu jln,jln je...bnd tu yg bnyk ajar ak sopan pd orng n sbr pd stiap ujian..smpi skrng pon...
smpi skrng peneroka yang ak dok senyum dgn tuu, kenal ak n ble jmp tgh jln,mst senyum punyala...hehehe...mst dia ingt ak yg peloh2 jln kaki dgn beg beratnyer....
akhirnye,dgn semangat ni juga ak mmpu masuk ke cni...

to be continued....

Monday, October 26, 2009

clerk.........

Posted by G.GNAK at 10/26/2009 09:07:00 PM
Reactions: 
0 comments
someone soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo love to be a clerk....

she just want to be ordinary lady
mcm tea-lady

with ordinary boss
lelaki dia kate
xmo perempuan
kalau period habis kena marah....haha
so funny
n so cute...ama..

she nak ordinary life
amek surat
bagi surat
settle

simpan duit ckit2..
ckit untk saving..
ckit untk makan..
ckit untk baju..
ckit untk ape2 jela..
kwn dia ckp,cukup ke??
then,she said..(sebenarnyer dgn high pitch)
its u who make its enuf...

no argument
its so true

deep inside
her dream so honest and sincere
just be what u wanna be
many people regret for letting their dream fade away

jadi, jiran ini pon berkata2 didlm hati...
jadilah ape yang kamu inginkan
seandainya itu membahagiakan kamu dan kehidupan kamu

jika jadi seorang Dr.
air mata yang teman
baik jadi seorang clerk
yang boleh beri satu senyuman

all the best to "rich of art"...may GOD bless u

Sunday, October 25, 2009

phrase

Posted by G.GNAK at 10/25/2009 01:15:00 AM
Reactions: 
0 comments
dalam kesibukan membuat thesis, this phrase captured me...
"Remember, there is always two sides of a coin. The failure in human understanding is that we always see the error in others but fail to see our own. But it requires an open mind, an open heart, the will to listen, to understand and most importantly learn to apologize, even though we feel that it is not ourselves at fault. We all have egos, at least one has to let go, and the others will follow."

Thursday, October 22, 2009

Berhentilah Menjadi Gelas

Posted by G.GNAK at 10/22/2009 08:52:00 PM
Reactions: 
0 comments


Seorang guru sufi mendatangi seorang muridnya ketika wajahnya belakangan ini selalu tampak murung. "Kenapa kau selalu murung, nak? Bukankah banyak hal yang indah di dunia ini? Ke mana perginya wajah bersyukurmu? " sang Guru bertanya.

"Guru, belakangan ini hidup saya penuh masalah. Sulit bagi saya untuk tersenyum. Masalah datang seperti tak ada habis-habisnya, " jawab sang murid muda.

Sang Guru terkekeh. "Nak, ambil segelas air dan dua genggam garam. Bawalah kemari. Biar kuperbaiki suasana hatimu itu." Si murid pun beranjak pelan tanpa semangat. Ia laksanakan permintaan gurunya itu, lalu kembali lagi membawa gelas dan garam sebagaimana yang diminta.

"Coba ambil segenggam garam, dan masukkan ke segelas air itu," kata Sang Guru. "Setelah itu coba kau minum airnya sedikit."
Si murid pun melakukannya.

Wajahnya kini meringis karena meminum air asin.
"Bagaimana rasanya?" tanya Sang Guru. "Asin, dan perutku jadi mual," jawab si murid dengan wajah yang masih meringis.

Sang Guru terkekeh-kekeh melihat wajah muridnya yang meringis keasinan.
"Sekarang kau ikut aku." Sang Guru membawa muridnya ke danau di dekat tempat mereka. "Ambil garam yang tersisa, dan tebarkan ke danau."

Si murid menebarkan segenggam garam yang tersisa ke danau, tanpa bicara. Rasa asin di mulutnya belum hilang. Ia ingin meludahkan rasa asin dari mulutnya, tapi tak dilakukannya. Rasanya tak sopan meludah di hadapan mursyid, begitu pikirnya.

"Sekarang, coba kau minum air danau itu," kata Sang Guru sambil mencari batu yang cukup datar untuk didudukinya, tepat di pinggir danau. Si murid menangkupkan kedua tangannya, mengambil air danau, dan membawanya ke mulutnya lalu meneguknya. Ketika air danau yang dingin dan segar mengalir di tenggorokannya,

Sang Guru bertanya kepadanya, "Bagaimana rasanya?"
"Segar, segar sekali," kata si murid sambil mengelap bibirnya dengan punggung tangannya. Tentu saja, danau ini berasal dari aliran sumber air di atas sana. Dan airnya mengalir menjadi sungai kecil di bawah. Dan sudah pasti, air danau ini juga menghilangkan rasa asin yang tersisa di mulutnya.

"Terasakah rasa garam yang kau tebarkan tadi?" "Tidak sama sekali," kata si murid sambil mengambil air dan meminumnya lagi. Sang Guru hanya tersenyum memperhatikannya, membiarkan muridnya itu meminum air danau sampai puas.

"Nak," kata Sang Guru setelah muridnya selesai minum. "Segala masalah dalam hidup itu seperti segenggam garam. Tidak kurang, tidak lebih. Hanya segenggam garam. Banyaknya masalah dan penderitaan yang harus kau alami sepanjang kehidupanmu itu sudah dikadar oleh Allah, sesuai untuk dirimu. Jumlahnya tetap, segitu-segitu saja, tidak berkurang dan tidak bertambah. Setiap manusia yang lahir ke dunia ini pun demikian. Tidak ada satu pun manusia, walaupun dia seorang Nabi, yang bebas dari penderitaan dan masalah."

Si murid terdiam, mendengarkan.
"Tapi Nak, rasa `asin' dari penderitaan yang dialami itu sangat tergantung dari besarnya 'qalbu'(hati) yang menampungnya. Jadi Nak, supaya tidak merasa menderita, berhentilah jadi gelas. Jadikan qalbu dalam dadamu itu jadi sebesar danau."

kesimpulannya.....
lu pikir lah sendiri...

hehehe...

BERAT SEGELAS AIR

Posted by G.GNAK at 10/22/2009 07:48:00 PM
Reactions: 
1 comments

Pada saat memberikan kuliah tentang Management Stress, Stephen Covey mengangkat segelas air dan bertanya kepada para siswanya:

“Seberapa berat menurut anda kira-kira segelas air ini?”

Para siswa menjawab mulai dari 200 gr sampai 500 gr .

“Ini bukanlah masalah berat mutlaknya, tapi tergantung berapa lama anda memegangnya,” kata Covey.

“Jika saya memegangnya selama 1 minit, tidak ada masalah. Jika saya memegangnya selama 1 jam, lengan kanan saya akan sakit. Dan jika saya memegangnya selama 1 hari penuh, mungkin anda harus memanggilkan ambulans untuk saya. Beratnya sebenarnya sama, tapi semakin lama saya memegangnya, maka bebannya akan semakin berat.”

“Jika kita membawa beban kita terus menerus, lambat laun kita tidak akan mampu membawanya lagi. Beban itu akan meningkat beratnya,” lanjut Covey.

“Apa yang harus kita lakukan adalah meletakkan gelas tersebut, berehat sejenak sebelum mengangkatnya lagi.” Kita harus meninggalkan beban kita secara berkala, agar kita dapat lebih segar dan mampu membawanya lagi. Jadi sebelum pulang ke rumah dari pekerjaan petang ini, tinggalkan beban tersebut.”

Bukan beban berat yang membuat kita Stress, tetapi lamanya kita memikul beban tersebut.” Stephen Covey.


kesimpulannya...jangan bawa pulang kerja anda ke rumah...hahahahaha...leave it in u....

Tuesday, October 20, 2009

If u really want to...

Posted by G.GNAK at 10/20/2009 11:55:00 PM
Reactions: 
0 comments

if u really want to think
you have to use your brain

if u really want to see
you have to watch

if u really want to speak
you have to from your heart

if u really want to hear
you have to listen

if u really want to forget
you have to let go

if u really want to success
you have to loose

if u really want to solve
you have to find a solution

if u really want to love
you have to sacrifice

if you really want to live
you have to light up your life

In the end
if u didnt get what u want
u doesnt REALLY want it
in the first place

this is life

Saturday, October 17, 2009

tak jadi

Posted by G.GNAK at 10/17/2009 01:34:00 PM
Reactions: 
0 comments
today, while doing my my final year project, i encounter with some silly mistake which is done by mate.she forgot to put the comb in the tank when solidifying the gel..so,when the gel solid, no well to load the sample..
i feel kind of angry a bit,however,the damage done and nothing can be reverse to undo the mistake..i just think how to solve the probs..so,we decide to run gel next wed..ini adalah satu ujian yang memerlukan kesabaran...

then,after finish PCR, we go back to desa to lunch and after that, back to room for a while to solat before going back to lab at 2 pm to see the PCR result...it's been quite a long time i didnt surf internet and open my favourite page, saifulnang blog...so, while there is time, i browse the page and read his new motivational story which i longing for so long since he's so buzy nowadays and couldn't post entry very often...one of the commenter said tq for the motivational words from him,""Untuk berjaya, mesti kena tahan melalui kesusahan kerana segala kesusahan itu adalah hiburan untuk dikenang apabila kita berjaya nanti"...for that, i also want to thank him coz he makes my feelings better after what happened in the lab this morning...may Allah always bless him and family...

Idiot do the same mistakes twice, good people learn from their mistakes, smart people….learn from other people mistakes. Which one are u?
i think i am all that person....

this is life...

Tuesday, October 13, 2009

aku mahu pulang

Posted by G.GNAK at 10/13/2009 12:58:00 AM
Reactions: 
2 comments
semakin menginjak usia ke arah kedewasaan
seringkali kita terfikir dan berfikir
mampukah kita memikul tanggungjawab di kemudian hari??

aku mahu pulang
pulang pada momento di mana aku bersukaria dengan kawan-kawan di sekolah
bergelak ketawa ketika habis waktu sekolah
berbaris di dataran pelajar
menyanyikan lagu negaraku,lagu daerah dan lagu sekolah
membaca asmaulusnah dan yassin
memakai pakaian uniform
makan beramai-ramai di kantin sekolah
berjalan-jalan dari kelas ke kelas, melawat rakan-rakan kononnye
padahal mengusha lelaki handsome
walau kerja sekolah melambak
hidup tetap ceria

aku mahu pulang
pulang pada momento di mana berlari-lari di depan rumah jiran
bermain bola beracun, maen getah, zero point, berbasikal ke rumah kawan-kawan
bermain galah panjang, maen lastik2, maen king, maen rondes etc..
pada momento itu kita juga belajar
belajar mengira,membaca,matematik,sains,
tapi,kenapa masa tu belajar seronok dan enjoy sangat??
tapi bukan sekarang??

aku mahu pulang
pulang pada momento aku senyum dan ketawa dari hati
makan makanan dari air tangan seorang ibu
mahu mendengar bebelan seorang ibu menyuruh kita membuat kerja sekolah
seringkali bila kita malas dulu
mesti ada yang bebel n ingatkan kita
i miss that moment very so damn much
tapi sekarang??
tanggungjawab itu ada pada pundak diri sendiri
seringkali aku gagal
gagal menunaikan tanggungjawab kerana tiada bebelan seorang ibu
tiada keikhlasan dan kasih sayang dalam makanan di sini
seperti mana seorang ibu mampu sediakan untuk anaknya bila pulang dari sekolah
aku tak mampu seorang diri
di sini

aku mahu pulang
pulang pada masa lampau
bila air mata jatuh...
ada yang memujuk dan mengusap belakangku
menyatakan,"dah2 jangan nangis.."
seringkali tangisan ku tahan dari jatuh berderai
hanya senyuman,gelak ketawa yang mampu aku pamerkan
kerana kerinduan itu
takkan terbalas....
takkan....
rasa itu masih disini...

aku mahu pulang
pulang pada diriku
menjadi diriku yang dulu
kerana semakin jauh aku dari momento itu
semakin jauh aku dari diriku
semakin jauh dari prinsip hidupku
semakin jauh aku dari impianku
dulu,impian itu indah
rasa dekat sangat
tapi,bila dah berjalan makin jauh
rasa impian itu jauh sangat sampai tak terkapai
jauh sangat....

this is life



Saturday, October 10, 2009

welcome

Posted by G.GNAK at 10/10/2009 12:33:00 PM
Reactions: 
1 comments

gossip nite
last nite together before balek kg. beraye


art by budak kecik a.k.a yuyun


tmn t.anis
kena halau ngan pak guard
excercize b4 melantak nasi ayam


rumah pn.azizah
dapat duit raye
caye x??terharu


rumah momo-chan
petai sodap


here is some candid
warm embrace from me
enjoice!!

this is life

Friday, October 9, 2009

lelaki ini!!!!lelaki ke???

Posted by G.GNAK at 10/09/2009 02:41:00 AM
Reactions: 
2 comments
apa patot aku buat kalau ada lelaki macam ni??
keje dia goyang kaki je dlam group adv.info
just ak and nis je yang wat keje
ak dah 2 minggu ngadap bnda ni
nak muntah dah ni
even tan wei pon feels like that
x wat keje laen pon
x bace notes tok CA pon
xwriting thesis pon
siapkan lab report smpi tdo 8 pagi
LELAKI tu wat ape hah??
dia xtau ke dia group ni??
dia wat bodoh je
dah ler stap kali jmpa alasan dia berlambak2 cam melangit
in the end nak marks
dahla project ni banyak marks
kalau jumpa keje dia tanya apa keje dia
itu je yang mampu dia wat dalam group ni??
bagi keje suh wat front page pakai power point pon xleh nak wat
dulu mase kena wat pakai dreamweaver,xtau nak combine ni la tulah
pastu dtg dgn masalah tu..
ak kesah ape??
ak nak front page siap
cari r jalan solution cmne nak combine bnd tu
xkan ak plak nak ajar??
kalau aku tahu, baek ak je yang buat
sepatotnyer sbgi group member,bagi yang terbaek untuk hasilan yang terbaek dlm group
dia bagi cam HAPRAK!!!
trying isn't enuf for me k
kena bagi hasil lah beb
ak x kesah r ko try ke hape ke
yg pntg keje siap r beb
it show enuf ko mmg hard in trying
tp,ble tiap kali jmp mulut je yang cakap lebih
keje mane?hasil mane?
ak xnak dngar r ko bebel,fhm x?
for once in ur life,pleaze r use ur brain more than ur mouth
selama ni mulut dia je yng keje
brain frozen agaknyer
sakit hati tolll lah!!!!!
bila dah wat pakai power point plak,dia bagi cam TAIK!!!!
letak logo group in which ak gak yang design, n letak your guide to anatomy and physiology.
page kosong
xde animation
xde graphic ape2
just bnd tu je
kalau dia bagi macm tu,ak leh wat bnd tu 3 saat je bile ngadap laptop
ape kejadahnyer dia tu??hell
pastu,bila jmp,tny ak nak wat ape ni?
kalau dah bagi keje cam tu
korang rase kitaorng ni nak sekali ke terjun kedalam kesengseraan ke??
nak dapat markah rendah??
dahlah 4 unit..
shit!!
ak dah sangat geram ni
ak xtau nak mencarot katner
dia tu mmg mcm 2..
kalau dia rase idop dia bz sgt bila run bisuness sewa kete tu smpi xleh nak wat keje ni,fine!!
apesal dia enroll cos biomed ni since dulu??
apesal x enroll keje sewa kete je kt usm ni??hell
wei,priority r beb.
smua bz.
smua orng ada final year project..
smua orng ada CA..
smua orng ada presentation.
agak2 xleh nak divide masa wisely,tutop je sewa kete kau tu
dah ler kedekot
berkira plak tu
cmne nak berkat?
ak geram giler ni!!!
dia tu asyik pk nak kawen je r tu..
nak kumpol duit je
tp,umor dah 27/28 tp,keje group 1 sem ni pon x pndi nak manage
cmne nak manage family pas kawen nnt??one lifetime plak tu..mane ada cuti2 sem ni...
plllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzz la..
behave like ur age la..
even ak pon xbp nak behaving like i'm supposed to be,tp lantak r ak tak involve orng ngan sikap giler ak ni..
tp,ble dah in group and community,please r be responsible.tolong r..
ak dah fed up ni...


plz jgn jd PARASITE!!!!!

Friday, October 2, 2009

jam ini

Posted by G.GNAK at 10/02/2009 10:19:00 PM
Reactions: 
0 comments
terasa berat tanggungjawab di pundak ku ini
kerja yang skycrappers
bulan 10
11~CA toxico (not even a single word i revise yet PLUS absence class too!!!God help me....)
18~Submit Project Adv. Info (lack of help from group member yet Y THE HELL HE WILL GET THE MARKS????!!!!)
21~CA Adv. Info (no revision at all yet-lame lg pon...hahaha)PLUS Presentation assignment toxico (sudden assigment from DASUKI sensei!!!crap)
29~Submit Final Year Project (result & discussion going on progression;8 unit!!!)
bulan 11
start final year exam....

walau sesibuk mana pon seorang manusia itu
walau tertekan mana pon seorang manusia itu
walau tak tido malam mana pon seorang manusia itu
walau tak cukup 24 jam itu
walau tak cukup 7 hari seminggu
namun
kami ada masa ke sate malaysia
minum coffee dengan kawan-kawan
kami ada masa tonton gondoruwo
gelak puaka dengan kawan-kawan
kami ada masa sambut hari raya
mohon kemaafan dengan kawan-kawan
kami ada masa ke pasar malam
makan murtabak dengan kawan-kawan
kami ada masa duduk bersama-sama
menceritakan kehidupan dan isu semasa
dengan pendapat dan rebel dalam diri masing-masing

kerana
kami tahu
apa yang kekal selepas ini
bukan masa yang kami habiskan untuk ke sky
bila kami menyiapkan kerja skycrappers tu
tetapi
apa yang menjadi kenangan dalam hidup ialah
kopi itu...
nonton itu...
murtabak itu...
gelak itu...
rebel itu...
the moments when we're together
the moments remain forever


this is life

 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei