Sunday, March 28, 2010

~biomed glam nite~

Posted by G.GNAK at 3/28/2010 09:03:00 PM
Reactions: 
6 comments
semangat x kami buat performance???hahahaha.....diaorng cakap aku director..ntah ape yg aku direct pon ak xtau...tp,we really enjoy up there...mmg all out!!!final year is such a year u can bravely show your true evil side of u....kehkehkehkakakaka...



ni ak n halim...ak msk fesyen show...caye x??x pyh caye r..ak pon x caye diri aku msk..dahlah null n zero pasal fesyen2 ni...tup2 dgn selamba kodok ak dgn confidennye gantikan p-nut yg sptotnya msk...i just wanna have fun..hahaha....

seperti yg dijanjikan.....kezen ku, nilah gmbr ak n scandal mse dinner tu...hehehe...

::gakuen alice::

Posted by G.GNAK at 3/28/2010 01:58:00 AM
Reactions: 
0 comments

phrase that i like the most in this anime:

if i had never met these warm hands that would follow me anytime, anywhere...
if i had never met this face with its sunny smile...
would i have been able to be the person i am now??
could i have liked the person that i am now??
i wonder...
you might be a little unrealiable, but i have you, right??
i'm glad that we met...

it hurts...but its warm...
someone you love...
someone that wants to be near you...
if they have someone like that, a person would...
they'd think "i'm glad i was born"...

you can find yourself in unreasonable places...
and you can be wrong about a lot of things...
but if you believe in yourself and...
choose to keep on smiling...
u'll be okay...
friendship is endless~~

your crying face makes you more 30 % uglier...
but, when i see you smiling,
i'm able to forget my troubles,
i like that part of you,
so please, smile...

Thursday, March 25, 2010

*bintang*star*

Posted by G.GNAK at 3/25/2010 01:38:00 AM
Reactions: 
0 comments

hari jumaat punya initial plan nak g me'lata tembakah' dgn member2 kamcing kt USM ni..dah final year kan...just wanna enjoy till the last moments...but then, budak sinaran 2 orng tu, epah n ery ada test plak ari sabtu tu..sahih2 la mereka ingin membaca buku walaupun keinginan tu tak tinggi mana...hahaha...

tukar plan...g me'lata tembakah' ari isnin la since kami (budak biomed) sudah ketiadaan ape2 lab lagi mahupun kelas..just tinggal presentation, ospe n final exam...tp...ery xde..dia g interview wat master kt UM...good luck!!!hope semuanya smooth...

then, jumaat ni aku kena ngadap laptop buat keje..keje power point ler...kena crite pasal blood bank dr A-Z..aku buat part QC..nak muak dah aku dngr pasal QC ni..bosan....xsuke...menci...tp, dah kate tanggungjawab, kena galas n laksana gak kan....dah hmpir siap sbnrnya, tp ada nak tmbh2 lg ckit...(apesal ak cte pasal ni ek??)..tukar2...

sbnrnya nak cte pasal ape nak buat pada ari sabtu ni...27th march2010...mmg ada birthday orang yang aku takkan lupa sampai bile2...tp, xmo jugak cte pasal tu...nak cte pasal earth hour malam tu...nak amek suratkhabar buruk, bawak ke basketball court, bentang kat sane, then baring, then star gaze....alamak..bestnyer..ak dah pon membayangkannya...ada sesape nak join x??tp, ke'best'an bnda ni depends on cuaca..kalau ok, boleh nmpk bnyk bintang cam aritu...klu x, tgk jelah awan hitam berarak...sebut pasal bintang...badin gtau aku bintang yang kita tengok ni adalah 4 tahun yang lepas...percaya x??korang tau x pasal ni??dulu ak xtau n rmi gak kwn2 ak xtau, tp aku dah sebarkan pada mereka..hope bnd ni betul...

ak ada bce2 gak dlm article...dia ckp, bintang banyak sgt....bintang yang paling dekat dgn bumi selain matahari mengambil masa 4.17 years untuk menampakkn cahaya nya ke bumi...tau x sebab ape??sebab bintang yang kita tengok tu jauh sgt bertriliion juta km...klu kita nak g naik space shuttle guna kelajuan orbit, kita boleh sampai sana lepas 150, 000 tahun...lame x??xsampai la kita ke sana ek...

walaupun bintang ni bergerak dlm kelajuan cahaya, tp mengambil masa smpi bertahun baru kita boleh nampak..x macam matahari, kita leh nmpk ari2...walaupun matahari paling dekat, tapi kita still xleh nak g gak sebab panas...betol x??bintang~ciptaan Allah yang indah yang kita boleh menghayati keindahannya hanya dengan melihat dari jauh.....subhanallah...kalau dah jatuh, dah dekat dgn diri kita, jadi tahi bintang, x seindah ketika di kejauhan....

crite pasal bintang yang kita tgk kat langit ni, ia ibarat mengimbau semula kenangan sebelum dtg kt USM ni gak...4 tahun sebelum ni..sama macam cahaya bintang yang kita tgk, 4 tahun sblm ni jugak...bila tgk bintang, cuba bayangkan selama dah hampir 4 tahun kat USM ni, bnyak dah kenangan yang kita lalui bersama2...

dr diri yang couple, dah jd single...dr single, dah couple..couple dah 2, 3 x, breakup pon same gak..akhirnya, yg single ttp dan masih single...
dr sihat jd sakit...
banyak dah air mata mengalir kat sini..
banyak dah hilai tawa bergema kat sini...
yang belom pernah jatuh cinta, boleh menangis kerananya...
yang belum pernah buat confession cinta, first time buat kena reject...
dr mkn kt cafe sesame blh jd chef terkemuka kt blk sndri...
memori berbuka puasa bersama2...g tarawih together....
bawak kuih raya bila balek dr raya...dpt buah limau klu CNY..dpt maruku klu deepavali...
dr yg bersilat terus bersara...
dari yg kurang kilo jd bertambah berkilo2...
dr yg selekeh boleh pki segala mcm alat solek...
dr yang pki selipar jamban yg flat blh pki heel 2,3 inches...
dr yg xtau humming lagu blh jd penyanyi...
dr yg keras kejung blh jd model photo...
dr yang meminjam laptop blh ngadap facebook je tiap ari pki laptop sndri...
dr yg xde lesen kereta dah boleh merempit...
dr yg x pnh accident, boleh remukkan kereta...
dr jln kaki, boleh naek basekal, then akhirnya jln kaki balek sbb basekal kena rembat....
dr yg xbawa kete, blh jd driver bertauliah...
dr tak kenal blh jd jiran tetangga n tukang solek n buat facial...
dr berhati budi baek, innocent, blh jd porn ckit, selfish ckit...

dr seorang diri, dr tidak mengenal sesiapa d sini, setelah hampir 4 tahun berlalu, kita blh dapt ramai kawan2 yang kita pernah menangis dengannya, yang kita pernah cerita masalah padanya, yang kita pernah tengok movie dengannya, yang kita pernah gaduh dengannya, yang kita boleh gelak hilai ketawa dengannya, yang kita boleh ngumpat orang lain dengannya, yang kita boleh share part of our heart and life here, yang kita sayang dan peluk, yang kita sedih dan sebak bila nak tinggalkan.....

banyak sgt benda yang dah berubah sepanjang 4 tahun berada kat sini..banyak sangat bnda yg kita dpt dr kenangan di sini..

memori yang xleh nak lupe dan takkan ada lagi yang serupa....sampai bila2...bila tgk bintang 4 tahun akan datang, ingatla tarikh 27th march kita pernah bersama kt basketball court USMKK dan sdng star gazing....itupun klu bnd ni jd reality...

hati sedih...jiwa merintih...perasaan hiba...sebak dalam sepi~~

Tuesday, March 23, 2010

teruskan or 360 darjah turn?

Posted by G.GNAK at 3/23/2010 06:58:00 PM
Reactions: 
0 comments

kadang-kadang kita sendiri keliru dengan perasaan kita..kita tak pasti apa yang kita buat tu adakah apa yang kita mahu..dalam hidup, kita selalu terlewatkan kesempatan untuk mengenal siapa diri kita yang sebenar, apa yang kita minati, apa yang kita ingini..kadangkala, selepas jauh kita melangkah, selepas menginjak dewasa, setelah lama kita sebati dalam laluan dan jalan yang selama ni kita rasa itu yang kita mahukan, rupa-rupanya itu bukan diri kita..kesempatan untuk mengenal diri sendiri rupa-rupanya datang selewat ini dan mungkin tidak langsung hadir..adakah kita kuat untuk memenuhi harapan orang lain sehingga keakhirnya atau adakah kita berani untuk mengubah hidup 360 darjah pusingan untuk kepuasan diri sendiri??tidak tahu atau tidak mahu memilih??atau kita tak mampu nak buat kedua-duanya kerana tiada kekuatan lagi untuk meneruskan apa yang telah dimulakan atau kelemahan untuk memulakan sebuah lagi kehidupan yang kita tak pernah bayangkan...atau kita hanya manusia yang suka mengelak dengan kehidupan yang baru sedikit mencabar??

Wednesday, March 17, 2010

to all my friends...

Posted by G.GNAK at 3/17/2010 01:48:00 AM
Reactions: 
0 comments
just click this URL n when u get there, just read the entry "i have dreams, i dont want to die yet!" and scroll down till the end of that page if u want to know further...it touched my heart.....

http://joyousnymph.blogspot.com/search/label/Shieh%20Nee%20Cheah

..dedication..

Posted by G.GNAK at 3/17/2010 12:58:00 AM
Reactions: 
0 comments
Malam ni dok pikiaq cne nak dptkan boyfriend b4 hbs study bln 5 ni....ni smua gara2 sbb dah jnji ngn kezen cm2 kn...dia ada lg 2 tahun xpe r,ada chance lg...aku??lg 2 bulan je ni...huhuhuhu...sbnrnyer ak pon x bp nak berkesah sgt ada bf ke x sbb 1 list dreams aku yg melambak kt sblh kiri ni pon tak tercapai lg, mls mahu pk bf segala, klu ada,adalah, klu xde,xdelah...tp,bile time balek umah atok tu yg payah,ada aunty yg x caye je ak ni single lg sbb anak dia dah ada bf sjk sekian lama n siap nak promote diriku lg pada kwn anaknya yg dulu katanya tergila2kan dia juga...sumpah hamba xmo...ada aunty yg tnya,"dah ada orng tnya soalan cepu emas??"aku pon cam blur je...soalan ape??.."dah kawen ke single lg??"..ak wajibla ckp,"mane ada...."..monolog dlm hati, sape nak tegur ak bila aku dah buat muka ketat smpi nak terkoyak bila selisih ngn mamt2 yg ak tak kenal....member2 boleh ler senyum lebar, yg laen??sorry....aku pon cm kezen ak gak,xbp nak mesra alam ngn kaum adam ni...

pikiaq nak keje ape lepas ni pon ye gak..pg td jumpa en.ezam (pgwi sc chempath), dia cte keje pgwi sc ni mcm tula,mcm nila...bla..bla..bla..yada..yada..yada..lastly dia ckp,saya bukn nak menakutkan awak,tp tulah hakikatnye...n hakikatnyer,dia berjaya menakutkan aku...n xpelah,aku pon xbp nak gemor jd pgwi sc....nak jd researcher jela...itupon klu dpt...n ada hntr resume..tp cover letter pon x siap lg nak hntr kt IMR...ontah ler labu....nilh akibat kerje bertangguh..assigment lab??arghhhhhhh...apesal leh luper plak nak buat ni....wat esok r..bertangguh lg....ape nak jd ngn azam tahun 2010 ni???

yada..yada...pk punyer pk (wlupon sbnrnyer bertindak lg bagus dr pk tak hbs2, tp perasaan mls mengatasi segala2nye,sementalah tgh off day ni),..tetbe knock3...hehehe..epah amek phone dia yg tertinggl smm..then,knock3 skali lg..eh ada orng hntr batu sungai ler...dedication dr kwn2 baek ku di cni...hehehhehe..sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~~(terus lupe pasal bf n keje...)





korang,
terima kasih
betul-betul terima kasih
banyak-banyak
touched~




Monday, March 15, 2010

hidup di makmal...

Posted by G.GNAK at 3/15/2010 05:57:00 PM
Reactions: 
0 comments
hari ahad::

lili cakap: apelah jiji ni,call la...
yaya cakap: a'ah,call lah explain...
momo cakap: macam gaduh dgn kawan2...

ape jiji buat....: ntahler, gerak hati cakap xpyh call...cane ek??

hari isnin::

orang kate cinta itu buta, sepi itu indah....tp,bila chee wei tu dah marah??tgk dia mmg mcm nak nangis...3 orng perempuan boleh buat dia cmtu..kesian gak kt dia....kita selalu pandang kaum sejenis kita nilah yang baek...kalau kita perempuan, kita selalu cakap perempuan baeklah compare ngn lelaki,kita backup kaum kita...same goes well to kaum adamla situasi ni..tp,this thing jadi,memang aku backup cheewei...jdnya,dlm hidup jgn diskriminasi jantina...yang benar tetap yang benar dan salah,tetap yang salah...walau siapa pun kita....

nota kaki::
walau group aku bukan dikatakan group terbaek, walau group mate aku bukan yg pandai2 sgt (aya je terbijak), walau ada sorng je laki2, walau groupmate ak slalu sakit bukan2 (Hahahah), walau momo cm lemah gemalai, walau tak berapa nak hyper cm group lain, walau dikatakan group pendiam, tp....aku tetap puas hati..gembira....syukur...sebab..group ni bukan the baddest group for me...i enjoy myself with them...experience, love, togetherness, we build our own memories..hahahahahahahahaha...sayang r group member aku.....

Sunday, March 14, 2010

books!!!!!

Posted by G.GNAK at 3/14/2010 12:55:00 PM
Reactions: 
0 comments



rase mahu pergi dan merasai pengalaman sendiri berada di 29th KLIBF yang diadakan kat PWTC....bile ek ??19-28 bln ni...mst banyak buku yang ada kat sane..n mst banyak juga yang aku akan berhabis duit kalau g sane...tp...celah manelah nak g ni...huhuhu...weekend je lah boleh...tp..weekend ni pasti tak boleh kerana ada biomed nite 20hb ...then the next week 28hb ada appoinment plak.....huhhu...melepaslah peluang aku nak g event yg ak akn dapt tgk buku bertimbun2....gler dgn timbunan buku n bile g kdi buku tu rase cam nak bli smua buku yg terjatuh minat..tp plng bnyk pernah borong 2 jela..pulus private limited la...tgk la nnnt ble ak dah keje,ada umah sndri, nak buat library kt umah~~

Friday, March 12, 2010

..pening.loya.bleeding...(@_@)

Posted by G.GNAK at 3/12/2010 08:57:00 PM
Reactions: 
0 comments

tak tahu kat mane silapnyer, khamis mlm jumaat semua masalah macam ribut taufan datang melanda...perut sakit, tekak loya, kepala pening, jiwa berdarah....

malam tu ajuma masak beehoon singapore..makan 2 x tambah..makan tak ingat dunia..tapi tambah dlm mangkuk tingkat je pon banyak manelah kan...perut kenyang..hati suka...tapi..effect lepas tu memang x leh lupe...kepala pening..tekak loya..perut tak selesa..cam tingtong pala otak..xdpt pk ngn lurus...tgh2 duk urut perut tu,yun pon urut belakang gak...ape lagi,perasaan meloya dah mula tukar jadi perasaan nak memuntahkan....bluekkkkkkkk...lari dgn laju ke toilet...malangnye...tak sempat nak muntah kat toilet bowl,muntah kt sink n floor toilet...segala macam sayur2an yang ada dlm beehoon singapore tu smua kluar dgn gembiranyer...ada sotong,ada carrot,ada sawi,ada telur....ada segala macam maknike r....then,bersih2 kan muntah tu...perasaan meloya tak habis lagi...mase sedang2 bersih2 tu, muntah 2nd round..tp sempat ke toilet bowl....perghhhhhhh!!!!!ape sudah jadi dengan aku ni??makan terlebih ke??2x tambah same ngan 2x kuar..jd,ptotnyer ak kena makan basic je..xleh nak tambah2 ni....adakah perut semakin mengecik dan tidak mahu menerima makann berlebihan dri capacity nyer untuk mencerna??xtau.....then...pala masih pening...perut masih sakit....tekak pon masih loya..tapi tahan jela....nak wat per kan...

yang jiwa kacau ni parah...
"sampai hati gg, sy tunggulah awak dtg dr pg sampi ke malam nak mtk tolong..xmuncul2!"
msg dr Dr....tambah lagi sakit kat pala..siap ada tanda seruan....sedih ak..

jam 10 am~Dr call mintak tolong amek duit kat bank rakyat, but first kena amek atm card kt umah dia..ak ckp ak ada nak jmp en.azmi skrng n 11 am ak ada appointment ngan pgwi sc blood bank n xtau hbs kul bp..anything nnt ak call n gtau Dr la cne....dia ckp dia call aisya tp x dpt...ak ckp,nnt ak ckp ngn aisya..

jam 10.30 am~ak hntr msg kt aisya ttg request Dr...tp no replay..n..ak pon dok dlm blik en.azmi mase ni...

jam 11.00 am~otw ke blood bank..disebabkan ak xdpt nak reach aisya,ak request kt matli mintk tolong dia..dia ada kete...hehe..dia pon kate ok je...then,jmp Mr.lim...bincang punyer bincang pasal assignment kitaorng, xsedar mase dah berlalu dgn pantas...jam dah tnjk jam 1.05 pm...hbs meeting....

jam 1.10 pm~otw kuar, matli tnya cne?ak ckp xpelah,ak call Dr,ckp xleh nak tlng coz skrng dah 1 lebih n jam 2 kita dah kena masuk lab smula n skrng pon kita tak lunch lagi..jadi aku pon tak nak susahkan matli...ak call Dr...xde orng pick up..maybe salah aku kat cni,aku x hntr msg or redial dia for 2nd or 3rd time...n ak assume dia dah settle masalah dia...mungkin salah ak kat cni...

jam 5.17 pm~sewaktu ak di nirwana,sedng beli brng2 nak masak bimbab n beehoon, ak dpt msg aisya..."bru bace msg ko..sory.pg td ada halsmpi jam 12.ptg ni nak g aerobic.mlm ni jnji practis gtar tok dinner...full jdualnye..xpela..maybe Dr. leh mintak tlng 3rd year.."...ak pon pk cam tu gak coz Dr pon xde call aku balek pon sepnjang ptg ni..ak assume dia dah settle...

jam 6.20 - 7.30 pm~jog n exercise

jam 8.00pm~dinner ngan juma, mimi n yun...sbb yun nak g USR silat cekak. dak tu jd tester...

jam 9.19 pm~ak dpt msg dr DR..macam kat atas tu...ape aku buat??try call dia 2x..first,masuk voicemail..2nd,xde orng pickup...then,juma kate try call jumaat morning n explain yourself..

n sampai sekarng i dont even try to call her..dunno why..maybe lately, i feel very3 lazy to explaining myself..kalau orng dah nak pk camtu, biarla...n sampi skrng otak masih lagi tingtong..bila bangun je kepala berdenyut2....n xdpt nak jog arini..just terlantar dlm bilik dgn kepala yang sakit dan hati yang berdarah....

Saturday, March 6, 2010

..botol kosong..

Posted by G.GNAK at 3/06/2010 12:11:00 PM
Reactions: 
4 comments

pernah tak korang bertepuk sebelah tangan??
rasa sayang tak berbalas
apa yang dia rasa
tak sama dengan perasaan kita

kita anggap dia bahgian dari hidup kita
kita tumpahkan rasa sayang buat dia
selama ni
kita mengharapkan dia juga rasa begitu
tapi pada akhirnya
kita sendiri kecewa
kita sendiri sedih
sebab dia anggap kita macam
botol kosong.......
yang kosong
yang tak pernah ada dalam hati dia
yang dia boleh jumpa kat mana-mana
yang dia boleh ambil
yang dia boleh pakai
yang dia boleh buang
ikut suka dia
yang tiada apa-apa
pada diri dia
tentang kita
yang dia simpan
nothing

bila aku rasa
pagi tadi
aku nak hamburkan semua kemarahan
nak balas kata-katanya
nak maki hamun
tapi...
bila sendiri
otak serabut
jiwa kacau
benak kalut
hati risau
perasaan sedih
tak dapat nak zahirkan

kami ni tak bermakna apa-apa ke??
kami ni nothing ke??
semua orang ada future...
tapi...
adakah masa depan penghalang kita menikmati hidup
pada saat dan ketika ini??
sebab aku percaya
esok memang masih ada untuk dia
tapi...
masih adakah esok untuk kita
bersama??

Thursday, March 4, 2010

M.t.A.i.S.m.A.e.

Posted by G.GNAK at 3/04/2010 01:39:00 PM
Reactions: 
0 comments

Wednesday, March 3, 2010

bitterness

Posted by G.GNAK at 3/03/2010 03:26:00 AM
Reactions: 
0 comments
kepahitan
walau sejauh mana kita lontarkan
walau sedalam mana kita sembunyikan
walau dah puas kita lari darinya
tetap jelas di mata
kekal dalam diri
kita cuba mengaburinya
dengan gelak tawa
kita cuba melupakannya
dengan senyum mesra
namun, hati terus menangis
kerana kepahitan tak pernah habis
tetapi,
selepas apa yang kita lalui
kita terima
kita redha
dengan hati yang terbuka
dengan perasaan pasrah
sepahit manapun kehidupan ni
kita menjadi matang dan dewasa
kerananya



 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei