Monday, December 12, 2011

satu entri

Posted by G.GNAK at 12/12/2011 03:28:00 PM
Reactions: 
0 comments
assalammu'alaikum warahmatullah hiwabarakatu

dan salam sejahtera

walaupun saya tahu tiada yang membaca
namun entri ini untuk diri sendiri jua


seringkali bila berlaku sesuatu
musibah, bencana, dugaan
kita bertanya dengan diri sendiri
kenapa aku?
kenapa bukan orang lain

kita sering alpa
sesungguhnya apabila seorang manusia itu di uji
ujian yang diberikan oleh Allah 
adalah sesuatu yang boleh ditanggunginya
Allah tidak akan sesekali membebani makhluk dengan sesuatu yang tak tertanggungkan
sentiasalah beringat tentang itu
kerana aku juga sering melupakan itu

kita ini manusia lemah
hanya kepada Allah tempat bersandar

dan setiap kali Allah memberi ujian
ada hikmah disebaliknya

Aku sentiasa berdo'a 
Ya Allah masukkan aku dalam golongan 
yang sentiasa beriman, 
yang sentiasa bersabar,
yang sentiasa dalam Islam,
Ikhlas dalam setiap perlakuan, percakapan..hatta didalam hati...
hidupkan dan matikan aku dalam keimanan
dan apakah aku sudah lupa---
apakah kamu mengaku diri kamu beriman sedangkan kamu tidak diuji??
Sesungguhnya
dari Allah kita datang
dan 
kepada Allah jua kita kembali

-wassalam-

Wednesday, November 9, 2011

kenapa?

Posted by G.GNAK at 11/09/2011 11:55:00 AM
Reactions: 
0 comments
kenapa hari ni?
rasa nak mengalir
sepatutya bila dapat result dr alamtologi
ak gembira
tp ak sedih
kenapa?
sebab dpt 70?
teruskan?
or
quit?
cari yg lain?
kusut

Monday, August 1, 2011

contengan jalanan

Posted by G.GNAK at 8/01/2011 08:31:00 AM
Reactions: 
0 comments
Assalammu'alaikum warahmatullah hiwabarakatu
Selamat sejahtera semua

Cik gg baru habis baca contengan jalanan (I-FEND)...tak tahu kenapa, boleh nangis leleh2 bila chad meninggal...novel ni dekat di hati la...sebab...

yang pertama

"cukupkah sekadar harta, kerja, dan keluarga jadi sebab untuk berputih mata kalau itu hajat yg tak tercapai sebelum tinggalkan dunia??"

bnd ni cik gg bace time otak cik gg messy sgt2, feel PATHETIC.EMPTY.MESSY. then this novel mcm show me the way, fill my emptiness, and loose up my messiness somehow..ada lagi beberapa phrase dalam novel tu yg buat cik gg tersentak la..mase cik gg down sangat sbb memikir masalah yang tak bekerja lagi, masalah tiada bf (yang ni buat2 pk =P), masalah nak further study, masalah ketiadaan duit, macam2 masalah la yang entangled together yang buat cik gg serabut sangat smpi tak leh nak senyum langsung at that time...then, ayat kt atas tu kuor, apa yang korng rase kalau korang berada kat tempat cik gg time tu...heal somehow??

yang kedua
sebab cik gg bayangkan cousin cik gg as fend and cik gg as chad..leh ke g2??hehe..umo pon kurng lbh same je..feel into the character..

yang ketiga
sebab cik gg rase nk g aussie..cik gg pernah cte dgn cousin cik gg yang cik gg bercita2 nak g australia tp time ada duit la kn..tup2, kuor dlm novel ni diorng g sane..bila la boleh backpack g aussie...cik gg dah rse mcm smpi sane je bile baca novel tu...hlovate ni mcm tau2 je cik gg nak g sane..dia bg cik gg feel dulu kn....

yang keempat
sebab ramadhan arini,semalam baru hbs baca,mmg kena dgn tema la nak sambut ramadhan ni, senang kata-right timing..
jumpa ayat 
"Ramadhan tu bukannya diertikan dgn bazar ramadan.
Bukan diertikan dgn malam 7 likur pasang pelita.
Bukan diertikan dgn lawan meriam buloh antara kampung.
Bukan diertikan dgn buka puasa di hotel2.
Bukan diertikan dgn rancangn masak2 bulan puasa di tv.
tp, bnda2 tula yg jd definisi ramadhan kt malaysia...
sebab kt malaysia bnda2 agama banyak yg dah jd bnda budaya..."

bila baca ni rase nak sambut ramadhan kt aussie plak + rase nak tarawih penuh n nak khatam Al-Quran this ramadhan + buat solat sunat + nak berubah..just like them...

i do a lots of thinking after finishing read this half part(ifend) of this novel..yg II-k2 tu baru nak start baca...hold dulu

over-feel ke cik gg ni ble cik gg katakan cik gg wants to change for a better just because i read some novel???

to readers out there, do read contengan jalanan even at the end u'll wipe a tear, but it is a tear for good...to ensure you have the heart to feel... 

"The man that decided to change on the 12th hour, dies on the 11th"

wassalam

Tuesday, June 14, 2011

masihkah kau ingat pada waktu itu..

Posted by G.GNAK at 6/14/2011 07:53:00 AM
Reactions: 
0 comments
Assalammu'alaikum warahmatullah hiwabarakatu dan selamat sejahtera.

ingat lagi x entry lepas cik gg ada post list to do and to buy for this month
so, kt cni nak cross la ape yg dah buat and ape yg dah beli...

will do this month:
1. this week-03-07/06/2011- g hantor cousin bertunang kt kedah nuuuuuuu~~ 
2. 11/06/2011-wedding classmate mase form 5(miza)..dah kawen budak kecik tuuu~
3. 12/006/2011-nak g tmn mak g tgk pokok kelapa sawit yg baru tanam tu cukup x....
4. 17/06/2011-ponteng-hehehe..sebab nak g wedding aisya kt soromban...drive jb-seremban ngan k.pah tercinta...wedding aisya on 18/06/2011...

stuffs to buy this month:
1. belt-belt lame dah karat2 da, nnt tetanus plak..hehehe.xtau bp rm..nk cari plng murah..
2. shawl pink yg tgk last time kt kipmart kota tu...rm 20.
3. g amek baju kebaya-rm35...
4. b4 24/06 ni kena hidupkan driving license..rm 30..
5. nak beli kemeja petak2 merah yg tgk kt skudai parade aritu~~rm 35..
6. nak beli spec itam yg tgk kt skudai parade ritu~~rm15..
7. kena bayar broadband-rm68...
8. bayar duit hostel-rm 50...
9.hadiah wed aisya-rm???

so, mcm dah half gak r done and brought.
yg list to do yg dah done tu 
n something-makes-me-hangin-tetiba come out with the plan to wed aisya tu
nnt cik gg update laen entry k
lately, bz..
hehe

actually, yg tmn mak g tgk kebun ada berapa pokok tu abg an adik cikgg yg g
cik gg buat aktiviti sendiri di rumah
seperti
memanjat pokok cempedak yang tinggi tu
dan menyampulnya
*_*

yg list to buy to kn
hehe
belt-rm8
shawl pink-rm18
harge yg laen same seperti dia atas la
dan
ada beli barang tambahan
seperti 
wallet rm13, black spec rm10-wang kelian mari-(pakai duit my mom.ngeee)
heel rm30 =P
hadiah miza rm20
n duit minyak kulai-lok heng rm20

so, total up will be like rm181
oho
so, rm200
hbs dlm mase seminggu

baki dlm dompet terkini
rm15.00
selepas g pasar lambak semalam
balance dlm bank??
ala~
lebih kurang je mcm dlm dompet tu
pandai2la korang buat proportion @calculation sndiri ek

wassalam
berjumpa di lain entry

Wednesday, June 1, 2011

dalam kesibukan seorang manusia bernama nazirah

Posted by G.GNAK at 6/01/2011 06:26:00 PM
Reactions: 
0 comments
ASSALAMMU'ALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATU dan SELAMAT SEJAHTERA

hi encik bloggy...
sorry sgt sbb dah lame x update dirimu...
dalam kesibukan cik g2
ape yg cik g2 sebokkn lately kan??
kejap2 orang tanya apa cik gg buat sekarang ni kan..

jadi,
untuk pengetahuan semua yang mengenali diri ini
cik gg sedang mengikuti satu short course 
tentang ape short course cik gg ni??
website development using php n mysql..
ada kena create satu website dalam masa 3 bulan..
katne katne??kulai, johor...
mampukah??

ni lah yg cik gg sedang sebookkkn diri cik gg..
sedang berusaha membina website..
sampi tidur 2,3 pagi..
dugaan..
cabaran..
benda tak tahu kan, memang take time nak belajo..
tetibe nak kena buat website plak...
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

sebenarnya cik gg tak tahu nak update ape..
just nak gtau, dalam bz2 cik g2 buat semua bnd ni,
cik gg ada gak buat bnd laen spnjg 3 bulan ni...
hidup, pandai2 la nak manage buat semua benda
yg kewajipan  
yg keperluan
yg minat
yg passion
yg laghah

kt cni cik gg cte bab yg x bp penting je boleh??yg wajib antara cik g2 dgn YANG SATU..xmo cte cni..
1. celebrate birthday kwn kt kfc.. 
2. g ronggeng tgk wayang-bukan 1 tp 2, fast 5 n nur kasih...tgk fast 5 smbil nganga,mata tak berkedip..tgk nur kasih, air mata ngalir gak la..hehe
3. g jengok tok tik n tok seman kt taib andak..alhamdulillah sihat atok2 ak..
4. g jemputan kawen sedara tunang abg..kt muor...
5..ape lagi ek??

will do this month:
1. this week-03-07/06/2011- g hantor cousin bertunang kt kedah nuuuuuuu~~
2. 11/06/2011-wedding classmate mase form 5(miza)..dah kawen budak kecik tuuu~
3. 12/006/2011-nak g tmn mak g tgk pokok kelapa sawit yg baru tanam tu cukup x....
4. 17/06/2011-ponteng-hehehe..sebab nak g wedding aisya kt soromban...drive jb-seremban ngan k.pah tercinta...wedding aisya on 18/06/2011...

stuffs to buy this month:
1. belt-belt lame dah karat2 da, nnt tetanus plak..hehehe.xtau bp rm..nk cari plng murah..
2. shawl pink yg tgk last time kt kipmart kota tu...rm 20.
3. g amek baju kebaya-rm35...
4. b4 24/06 ni kena hidupkan driving license..rm 30..
5. nak beli kemeja petak2 merah yg tgk kt skudai parade aritu~~rm 35..
6. nak beli spec itam yg tgk kt skudai parade ritu~~rm15..
7. kena bayar broadband-rm68...
8. bayar duit hostel-rm 50...
9.hadiah wed aisya-rm???

banayknya belanjawan untuk bln 6 ni..
duit tak dpt lg..klu dpt rm500...
kira2 total up semua yg ada kt atas tu, dah kira half dah guna..roughly la...
belum kire duit perjalanan dr jb-seremban(minyak n tol)..
mau bulan ni mkn biskut n maggi lg....
ak belajo tinggi, dpt degree tp hidup dlm kesempitan..huhuhuhuhu...
apekah yg sedang berlaku dlm hidup seorang nazirah???
kemanakah hala tuju dia selepas ini???tak siapa pun yg tahu hatta dirinya sendiri....

dalam fikiran, bnyak benda berlegar-legar,banyak bnda nak buat..t
p, semua hanya berlegar di minda bila banyak kekangan mendatang...
kehidupan, mane ada button pause mcm kt Gom Player ke, winamp ke...
kalau ada, boleh r jap pause kalau rase dah letih menjalani kehidupan ni..betol x kawan2??

wassalam kengkawan~enjoice

Tuesday, May 24, 2011

life is....

Posted by G.GNAK at 5/24/2011 10:32:00 AM
Reactions: 
0 comments
ASSALAMMU'ALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATU dan selamat sejahtera

Alhamdulillah hari ni masih bernafas dan dikurniakan begitu banyak nikmat dr Allah sejak dr buka mata hingga ke saat ini..

pagi ni cik g2 mahu berkongsi satu 'comparison literally' yg cik g2 sempat dngar dr tv 9 pagi ni...

lebih kurang macam ni la ceritanya~

ada 3 gelas berisi air panas yang mendidih..gelas pertama di isi dengan sebatang carrot, gelas ke dua di isi dengan sebiji telur ayam dan gelas ke tiga diisi dengan biji2 kopi..



keadaan itu dibiarkan selama beberapa minit...

kemudian, di dapati carrot yg berada dlm gelas pertama menjadi lembut, 
telur dalam gelas ke dua menjadi keras boleh di makan macam telur rebus 
manakala biji kopi dlm  gels ke tiga telah dissove dlm air panas dan diitambah gula boleh diminum pula...

jadi, comparison literally nya di sini ialah:
air panas yang mendidih diibaratkan seperti masalah yang melanda setiap manusia..
ada 3 output yg akan terjadi kepada manusia bila manghadapi masalah sama ada menjadi seperti carrot, telur ataupun biji kopi..

maksudnya di sini,
ada manusia yang pada mulanya keras tetapi bila dah dilanda masalah, dia jd lemah, lembut, dan lembik mcm carrot td...

ada manusia yang pada mulanya fragile, boleh dipecahkan tetapi bila dilanda masalah, dia menjadi keras dan tabah .just like the eggs..

ada manusia yang pada mulanya keras, tetapi bila dilanda masalah, dia menjadi opportunist, menjadikan masalah yg dihadapi satu advantage pada dirinya...mcm biji kopi td...boleh di minum juga pd akhirnya...

u choose who are you between these three...

i think i am those three in different condition and situation...

wassalam~

Monday, May 23, 2011

sabar itu indah

Posted by G.GNAK at 5/23/2011 07:10:00 PM
Reactions: 
0 comments
ASSALAMMU'ALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATU dan selamat sejahtera

tajuk entry kali ni berkisar tentang isi kandungan majalah solusi isu no.31 yang baru sahaja cik g2 habiskan membacanya pada hari ini setelah 2 hari membelinya..banyak yang cik g2 dapat daripada keluaran kali ni..tapi, di sini, cik g2 hanya akan meletakkan beberapa ayat ataupun peringatan yg betul2 menyentap hati cik g2 la bila membacanya..buat renungan bersama..kalau korang nak baca full, belilah di kedai2 yang berhampiran k..hehehe..

"Rasulullah S.A.W bersabda yang bermaksud:"Tidak ada seorang pun yang mendengar sesuatu yang menyakitkan lebih sabar daripada Allah. DIA telah disekutukan dan dianggap memiliki anak, tetapi DIA membiarkan dan memberi rezeki," (Riwayat Ahmad daripada Abu Musa al-Ash'ari)-sepatutnya semua ini menyedarkan manusia agar rasa malu dan takut jika tidak bersabar. Jika Allah sendiri yang memiliki segala sifat kesempurnaan lagikan bersabar, apatah lagi manusia yang begitu banyak kelemahan dan kekurangannya......"

"Pasak Kehidupan seorang mukmin ada 4: 1-Cipta hati yg stabil dgn Zikir, 2- Asuh akal dgn muzakarah, 3-Suluh hidup dgn ilmu dan 4-Ikat jiwa dgn mahabbah"

"Berkata Ziyad bin Abihi:"Orang yang cerdik bukanlah orang yang mampu menyelesaikan pelbagai masalah dengan baik. Akan tetapi, orang yang cerdik ialah orang yang mampu mengantisipasi masalah agar tidak terjadi." (Diriwayatkan oleh Ibn Qutaybah al-Dinawari [w. 276H] dalam kitab 'Uyun al-Akhbar

"Makhluk yang meminta pertolongan daripada makhluk samalah seperti banduan yang terpenjara meminta pertolongan kepada banduan yang juga sedang terpenjara"

"Apabila kemungkaran sudah menjadi budaya, ia tidak lagi dilihat sebagai suatu kemungkaran"

"Ramai orang melakukan sesuatu perbuatan tidak semestinya menunjukkan perbuatan itu benar. tetapi itulah realiti sekarang. yang salah nampak betul, yang betul nampak salah...cth- yang tak couple pulak nampak janggal" 

"Sesungguhnya doa seseorang itu tidak akan lepas daripada salah satu dari 3 perkara iaitu: adakalanya diampuni dosanya, adakalanya diberikan kebaikan segera (dikabulkan sesuai dgn permintaannya) dan adakala ditunda pengabulannya." (Riwayat al-Dailami)"

"Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksd: "Mahukah kamu aku beritahukan tentang sesuatu yang apabila kamu kerjakan kamu akan saling menyayangi?Sebarkanlah salam diantara kamu"(Riwayat Muslim)

"kita selalu menganggapi sesuatu yang "kecil" sebagai sesuatu yang remeh dan tidak mendatangkan apa-apa kesan jika melakukannya baik is berupa kebaikan ataupun keburukan. mungkin kita lupa bahawa sesuatu yang besar itu di awali oleh sesuatu yang kecil. "

"sejauh manapun pengembaraan, ia pasti bermula dgn langkah pertama. 
seluas manapun lautan, ia terhasil daripada titis-titis air. 
demikian juga, sebagus apapun sebuah buku, ia tersusun daripada jalinan huruf dan ayat. dan suatu huruf adalah rangkaian daripada beberapa titik.
titik adalah tanda terkecil yang biasa dilihat oleh manusia. 
walaupun kecil, tetapi pengaruhnya amat besar. 
sebagai cth, dlm bhs arab, sebuah titik mampu mempengaruhi makna dan kata. huruf Ha, yg tiada titik padanya, apabila diletakkan 1 titik ditengahnya, ia berubah menjadi huruf Jim...."

Thursday, May 19, 2011

muhasabah diri

Posted by G.GNAK at 5/19/2011 12:13:00 PM
Reactions: 
0 comments
ASSALAMMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATU.

Hari ni cik g2 ada baca 1 entry di FB yang di post oleh kwn cik g2..baca2 and ada beberapa phrase yang cik g2 rasa menusuk kalbu~

rasa nak share ngan semua la benda tu...
enjoice!!

"Maka jangan gusar bila tidak berjaya. Cuba lagi. Hubungan keimanan anda dengan ALLAH itulah yang pertama sekali perlu anda perhatikan. Jika anda berjaya membina hubungan keimanan yang baik, insyaALLAH, datanglah badai apa sekalipun, anda akan mampu melaluinya"

Sebenarnya ALLAH suka menguji hamba-hambaNya yang beriman. Terdapat satu kisah yang saya suka baca ketika saya masih kecil.

Terdapat dua orang nelayan. Seorang penyembah berhala, dan seorang lagi muslim yang taat kepada ALLAH. Ketika menebar jala, yang menyembah berhala menyebut nama berhalanya, manakala yang muslim membaca bismillah. Bila jala diangkat, yang menyembah berhala mendapat banyak ikan, manakala yang muslim, hampir sahaja tiada ikan untuknya pada hari itu.

Malaikat yang melihat keadaan itu bertanya kepada ALLAH.

“ Ya ALLAH, apakah yang telah berlaku? HambaMu yang menyekutukanMu, KAU berikan dia rezeki yang banyak, sedangkan hambaMu yang menyebut namaMu, KAU tidak memberikan DIA apa-apa”

ALLAH menjawab,

“ Yang menyekutukanKu, tempatnya memang sudah pasti NERAKA. Maka apalah sangat rezeki yang pasti akan hancur itu jika Kuberikan kepadaNya? Tetapi HambaKu yang beriman itu, AKU hendak mengganjarkanNya syurga, maka AKU suka mengujinya untuk melihat kebenaran imanNya”

Nah, jangan anda kecewa bila diuji, tidak berjaya di dalam peperiksaan walau sudah studi, gagal dalam perniagaan walau kemas menyusun strategi. Itu semua adalah sebahagian dari ujian ALLAH. ALLAH menguji hanya untuk mereka yang dikasihi. Bukankah ALLAH SWT ada berfirman,

“ Apakah kamu mengira KAMI akan membiarkan kamu berkata kami beriman sedangkan kamu belum diuji?…”

Jika gagal terhadap satu-satu perkara, itu perkara itu. Anda masih belum gagal dalam kehidupan. Teruskan usaha, selagi nyawa masih ada. InsyaALLAH ALLAH akan memberikan sesuatu yang bermakna kepada anda. Bersangka baiklah kita kepada PENCIPTA kita.

Maka sebenarnya, bila hidup kita digegarkan dengan masalah, hendaklah kita rasa bersyukur. Tandanya, ALLAH masih lagi dekat dengan kita. Ujian adalah tanda kasih sayang dan perhatianNya kepada kita.

Mari kita sama-sama duduk, dan bermuhasabah semula.

Sunday, May 8, 2011

happy moms day

Posted by G.GNAK at 5/08/2011 11:59:00 AM
Reactions: 
0 comments
ASSALAMMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATU

to all moms
happy moms day
selamat hari ibu
no words can describe
what a mother means

redha Allah terletak pada redha kedua orang tuanya
ibu dan ayah
patuh pada ibu di tempat 3 teratas
selepas itu baru ayah
jika kita sedang solat
seorang ibu memanggil kita
kita wajib menjawab panggilan seorang ibu itu
betapa ibu itu darjatnya tinggi di sisi Allah

hargailah
jasa
pengorbanan
kasih sayang
seorang ibu
kerana ada antara kita 
yang langsung tidak pernah merasa itu semua
JANGAN DAH TAKDE BARU NAK MENCARI


di hari yang bermakna ni
seandainya
seorang anak 
sudah lupa (kalau x lupe pun)
bagaimana suara ibunya
bagaimana rupa ibunya
bagaimana kasih sayang ibunya
pulanglah
temuilah ibu
kerana
sekaya mana pun kita
sesibuk mana pun kita
dalam dunia
ibu cuma seorang
kalau hilang
hilanglah
tak de tempat lagi 
untuk mencari seorang ibu

dan betapa ruginya
kepada wanita-wanita 
yang membuang bayi-bayi yang tidak berdosa
kerana telah merampas 
hak seorang anak 
memanggil seorang wanita
dengan gelaran
ibu...
gelaran yang sangat tinggi darjatnya  
disisi Allah

sama-samalah
kita menginsafi diri.. 
sayangi ibu setiap hari
sayang ibu lebih sikit hari ini!!

hehehe

Sunday, April 24, 2011

just because

Posted by G.GNAK at 4/24/2011 01:03:00 PM
Reactions: 
0 comments
just because i see him
as a friend

just because he talk
just because he smile
just because he sigh
just because he tall
just because he cool
just like him

just because i don't hear
just because i don't see
him a long2 time ago
just because i feel
him in him
i'm doing so

and merely just because 
i just missing him
i just sending him
i miss him message
i miss him 

just like i miss my other girl-best-friend

just because i treat him 
boy-best-friend
i don't see him
as a man

but is he see me
as a girl 
since he's not responding
please
my friend
am i doing 
something overboard?
something wrong?
saying i miss you?
am i?

if so
sorry
sorry
sorry

i just
do not want to lose 
THIS FRIENDSHIP

Wednesday, April 20, 2011

S.A

Posted by G.GNAK at 4/20/2011 04:39:00 AM
Reactions: 
0 comments
hehehehehehe....suke2...comel2...
salam update semua...


ape tu S.A?
adakah initial untuk my Ex??
hahahahaha..
coincidently YES plak..
hahahahahaha
what the??



tp..
S.A yg cik gg suke2 skrng ni 
bukn S.A dulu2..
tp S.A anime yg cik gg baru finish tgk...
mlm ni baru siap..


S.A ni initial for Special A class..
cik wawa, kwn cik gg yg bagi
S.A ni pasal Takashima n Hikari
the greatest rival to each other


dlu, kwn baik blh couple
skrng, rival pon leh suke same suke
kankankankan
tp, cte ni comel
serious talking


epsd yg cik gg plng suke epsd 22
nak tau sbb ape?
sbb mase 3 epsd seblm berakhirnya cte ni
hikari dah tau her real feeling towards takashima
sbb diaorng kuar date sehari...


comel2..
jgn lepaskan peluang menontonnya ye kwn2...


p/s:ingtkn nak paste gmbr epsd 22 tu tp real player la, xleh nak snap...huhu..

Tuesday, April 19, 2011

that person

Posted by G.GNAK at 4/19/2011 08:55:00 AM
Reactions: 
0 comments
i lost one person
no, i think i'm going to lose someone
i sent one person
no, i think i'm going to send someone
at that time
your love
i didn't know

                          G.D

p/s: mlm td mengalami nightmare yg unchewable,effect morning ni terus xd mood..serious!!!

Sunday, April 17, 2011

greedy!!!

Posted by G.GNAK at 4/17/2011 01:22:00 AM
Reactions: 
0 comments
kenapa greedy??
sape tau??

sbb 1 ari update 3 entries
hehehe
who cares??

nak gak paste hasil edit2 gmbr cik g2 kt cni
ni lah hasil2 bila diri dalm kebosanan



bile x-5st 2004 mintak nak logo tok group kt Fb
ni la hasilnya
Logo 5st yg tak dpt smbutan
hehehehe
tp cik g2 suke
ni yg diaorng suke
xnak tulisan2 yg ada kt tepi2 tu
tp dah terlmbt
kwn cik g2 dah create logo lg cntik dr cik g2
huhuhuhuhu


Bile buat revision we got married
ni lah hasilnya
hehehe
suke gmbr kawen diorng
creative


Bile rindu sgt dgn kawan2 baek mase kt u
ni la hasilnya
hari2 terakhir jumpa korng mase konvo
dah hmpir stahun mase berlalu
time sure fly fast!!


Bile dalam hati ada rase nak jadi wedding photographer mcm saifulnang n jadi best manipulasi mcm kukubesi
ni lah hasilnya
suke tgk gmbr kawen
nak beli dslr
tp kena ada duit dulu
sedang berusaha la ni

doakan ye
hehehe

is this my next life??

Posted by G.GNAK at 4/17/2011 01:08:00 AM
Reactions: 
0 comments
Salam update..hehehe

Bila orang cina tu buat umah mak aku, tetibe je ek..
sub-cont yg buat ceiling tu ada 3 orng..
yg garang ah sang.yg bisu, ntahler sape name dia n sorng lag si bangla….
yg bisu tu rally impress me…
dia bisu tp dah keje..terror gler..laju giller dia buat keje…ok..that’s it for the home renovation…

Masuk bulan 2 2011, ak masih di tempat yg same..
di bawah ketiak mak aku di felda lok heng yg paling aku cintai ni…
keje sentiasa mintak..tp, sentiasa juga tiada panggilan..
belum rezeki lg nak dapat..

orang dah tanya mcm2..bosan betul…
klu ak jawab yg positif2, diorng dlm hati mst ckp pointer x bagusler tu xdpt2 lg kje, 
or takde orng nak amek keje ler tu,orng laen semua dah keje kecuali ak je…
tgk expressi muka orng puntahu dlm hati tu yg diorng ckp..
nak je ak ckp, ak ni habiskan beras diarng ke kalau ak tak keje??
ak kacau hidup diaorng ke kalau aku duduk kat umah je??

n then kalau ak jawab yg negatif2, 
ada plak yg ckp sabarla, 
belum rezeki lagi, 
ada la tu karang rezekinyer lambat sikit, 
mcm2 la kata2 sokongan palsu yg ak dengar tak berapa ikhlas dari mulut2 orang.. 
tu yang aku malas nak mesra2 dgn orng ramai ni…
let me handle my own stuff.

Masuk bulan 3 2011, arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!
tak keje2 gak, tahap kebosanan dah tibe tahap lampu merah dah ni..
lg sikit je nak meletup…

tak tahan duk umah..
duit xde, kena pakai duit mak..
kalau pakai duit mak kena gtau nak pakai untuk ape.
kalau cakap nak g tgk wayang, dia tak suka pulak..
dari tgk wayang baek ko cari keje, katanyer..

dah tu, keinginan nak g tgk wayang mmg tinggi, tp duit takde..
hidup kena ikut style orang tua.duduk umah je…
nak g enjoy takkan ak nak pakai duit belanja mak pulak kan??
ak pun ada ego gak ape…
dah le xkeje tp still nak habiskan duit mak lg..
anak hape cam tu kan..
ak malu je bila g kedai nak bayar mak yg bayar sedangkan ak dah dewasa tp duti kuar dari handbag dia gak..malu2 malu2…

Bila dapt tawaran ikut kursus program pembangunan laman web kt pusat kemahiran e-access ak just say yes la..
dpt elaun rm500/month, 
kelas pun 9am-4pm,
isnin hingga jumaat je kt kulai plak tu..
mcm sedap je..
at least for the next 5 months ak xdelah duk umah menganggur je kan harapkan duit dari emak je…
3 bulan kelas 2bulan practical.
ada hostel kt situ byr rm 50/month.

so I plan klu waktu malam buat tuisyen kt taman indahpura tu berbaloi gak ek??
ini masih peringkat perancangan lagi..
nak survey market dulu la…
e2 dulu punye planning..
sekarng mcm x jadi dah sbb bz...
 

G.GNAK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei